Izgradnja nasipa u Iloku i uređenje ušća Drljanskog potoka

drljanski potok1Jučer je u Gradskoj vijećnici održano javno izlaganje o Studiji utjecaja na okoliš zahvata „Izgradnja nasipa u Iloku i uređenje ušća Drljanskog potoka“, u sklopu Javne rasprave u provođenju postupka Procjene utjecaja na okoliš ovoga zahvata. U sklopu izlaganja, zainteresirana javnost mogla je postavljati pitanja izrađivačima studije. Predstavljanju su nazočili predstavnici investitora, Hrvatskih voda, predstavnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Vukovarsko-srijemske županije, Grada Iloka te predstavnici izrađivača studije, Instituta za elektroprivredu i energetiku d. d, međutim predstavljanje nije privuklo zainteresiranu javnost. Cjelovita studija inače je dostupna na uvid u prostorijama Grada Iloka, te je javnim izlaganjem počeo teći rok od trideset dana u kojem zainteresirana javnost ima pravo podnijeti svoje pismene prijedloge, mišljenja i primjedbe na Studiju, bilo tako što će ih upisati u knjigu primjedbi koja je izložena uz samu Studiju, ili ih mogu pismenim putem dostaviti u Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Vukovarsko-srijemske županije.

drljanski potok2Renata Vidaković-Šutić, ispred priređivača studije, izjavila je kako zahvat obuhvaća izgradnju nasipa na potezu od predjela Ciprovača preko Velike i Male ade, pa do mosta Ilok-Bačka Palanka. Zahvat obuhvaća i vodocrpilište Skela. Zamišljeno je da nasip ide od uzvodne strane Dunavca, prateći visoku obalu Dunava, približava se Dunavcu i prati ga sve do križanja s Drljanskim potokom, gdje se izmiče od Dunava, da bi se opet približio Dunavu i pratilo njegovu obalu do samoga mosta. Dužina predviđenoga nasipa iznosi nešto manje od tri kilometra. Sam nasip predviđen je s blagim kosinama, te bi u kruni bio širok pet, a u bazi oko šezdeset metara. U okviru projekta predviđeno je i osvježavanje Dunavca vodom iz Dunava pomoću mobilnih crpki, te još nekoliko manjih zahvata, kao što su ustave i slično. Izgradnjom nasipa, uz primarni cilj, a to je obrana Iloka od visokih voda, postigla bi se i revitalizacija Dunavca kao i mogućnost korištenja prostora iza nasipa u sportske, turističke i rekreacijske svrhe. Studija je pokazala da su negativni utjecaji zahvata na biljni i životinjski svijet, kao i na vizuru toga dijela dunavskoga priobalja, minimalni. Procjena troškova samoga zahvata iznosi oko 44 milijuna kuna, investitor su Hrvatske vode, a zahvat je predviđen prostornim planovima Vukovarsko-srijemske županije i Grada Iloka.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Noćna mora bez kraja za jezidsku djecu

Oni su oslobođeni, ali traumatizirani: jezidska djeca koje je “Islamska država” otela, a onda zlostavljala, prodavala, indoktrinirala, trebaju hitno pomoć, pokazuje izvještaj Amnesty Internationala.

04-08-2020

Skupština Srbije – parlament bez oporbe

Srbija je jedina zemlja u Europi, pored Bjelorusije, koja ima jednostranački parlament, kaže srbijanska oporba koja je bojkotirala parlamentarne izbore u lipnju. No to je samo na prvi pogled dobro...

04-08-2020

25 godina nakon Oluje: je li moguć suživot bez predrasuda?

U Kistanju, na području bivše Krajine, 25 godina poslije Oluje ono što najviše brine Hrvate i Srbe s kojima smo razgovarali nije nacionalnost nego budućnost i ekonomska sigurnost.

04-08-2020

Žene uzvraćaju udarac

Bez ikakvih priprema i najava, kampanja za žensko pravo na dostojanstven tretman u javnom prostoru – uz mnoštvo publiciranih osobnih iskustava - polučila je izuzetnu vidljivost.

04-08-2020

Škola unatoč koroni – kako će to funkcionirati?

U pojedinim dijelovima Njemačke već se završavaju ljetni praznici. Nova školska godina bi trebala početi normalno. Ali „normalno“ u školama baš i neće biti.

04-08-2020

Nijemci u 2020. već kupili 83,5 tona zlata

Cijena zlata je ovog tjedna dostigla novi rekord: 1981 dolar za uncu. Inače je Istok gladan te plemenite kovine, ali ovaj put se zlato traži na Zapadu i prije svega...

03-08-2020

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Vukovaru, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid, Sremska Mitrovica. Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok