Održana 13. sjednica Gradskog vijeća

U Gradskoj vijećnici u ponedjeljak je održana 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka. Nakon usvajanja zapisnika s prethodne sjednice i dnevnoga reda, uslijedio je aktualni sat, tijekom kojega su gradonačelniku Zvonimiru Dragunu svoja pitanja uputila dvojica vijećnika.

gv2210Vijećnika Franju Kolaka zanimalo je što je s izgradnjom vjetroparka, zbog kojega je mijenjan GUP ( Generalni urbanistički plan) Grada Iloka, na što je gradonačelnik odgovorio da je GUP promijenjen zbog toga i nekih drugih razloga, te će njegova nova verzija uskoro biti dana na uvid i raspravu zainteresiranoj javnosti.

Vijećnik Mirko Čješko, upitao je gradonačelnika što je s neugodnim mirisima kanalizacije koji se šire iz kanala na GP Ilok-Bačka Palanka, te je upozorio na nedostatak javne rasvjete u Školskoj ulici. Gradonačelnik je odgovorio da se na rješavanju tih problema radi u suradnji s nadležnim službama. Nakon toga pristupilo se raspravi po točkama dnevnog reda.

U prvoj točki dnevnog reda ravnateljica DV Crvenkapica, Dragica Groznica, zatražila je od vijećnika davanje suglasnosti DV na ugovor o ostvarivanju programa njege, odgoja i zaštite djeteta u pedagoškoj 2014./2015. godini. Osim terminološkog usklađivanja, glavni je cilj novoga ugovora ostvarivanje pravednosti i jednakosti između roditelja. Istim se povećavaju i dosadašnje cijene programa u vrtiću. Suglasnost je dana jednoglasno.

U drugoj točki dnevnog reda donesena je Odluka o određivanju prinudnog upravitelja za stambene zgrade, te je gradonačelniku dano ovlaštenje da u skladu s promjenama u zakonu, i usklađivanju minimalnog iznosa pričuve, može donositi odluke kojima je iznos pričuve u gradu jednak minimalnom iznosu po zakonu. Svi su vijećnici glasali za ovu odluku.

U trećoj toči razmatran je prijedlog Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja Grada Iloka, te je donesena odluka da se ove godine dodijele zahvalnice, i to: Šćefanu Čelovskom, za osvojena dva prva mjesta i titulu prvaka države u dizanju utega u dvije discipline, na ovogodišnjem državnom prvenstvu; Andreju Činčuraku, za osvojenu prvu nagradu na 2. internacionalnom festivalu harmonike u Beogradu, te na dvije osvojene druge nagrade na 39. međunarodnom susretu harmonikaša u Puli i 5. hrvatskom natjecanju za harmoniku, oba ove godine; stolnoteniskoj momčadi Školskog sportskog društva Zrinski OŠ Julija Benešića za osvojeno 4. mjesto na državnome natjecanju i Dječjoj skupini KUD-a Sloga Bapska za osvojeno treće mjesto na Međunarodnom festivalu dječjeg folklora u Kutini 2014. Ovaj prijedlog usvojen je jednoglasno.

U četvrtoj je točki na mjesto preminuloga Josipa Mikletića u Odbor za statut i poslovnik Gradskog vijeća jednoglasno izbran vijećnik Milan Menđan.

U petoj je točki razmatrana zamolba OPG-a Babić iz Bapske za zakup zemljišta u Bapskoj, s namjerom uzgoja svinja. Nakon kraće rasprave, zaključeno je da se to zemljište ponudi u zakup putem javnog natječaja ponuđaču koji bude imao najbolji program upravljanja njime. Zaključak je usvojen sa sedam glasova za i pet suzdržanih.

Kao šesta točka dnevnog reda, razmatran je prijedlog Odluke o raspisivanju natječaja za stipendiranje studenata u akademskoj godini 2014./2015., s odgovarajućim popratnim aktima, te je jednoglasno odlučeno da se natječaj raspiše.

Nakon toga sjednica je završena pozivom vijećnicima gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća da se odazovu na svečanu sjednicu Gradskog vijeća povodom Dana Grada, koja će se održati u srijedu, 22. listopada, u 11 sati.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Svjetska revolucija zbog koronavirusa

Trenutno se opsesivno tvrdi kako se nalazimo u ratu između čovječanstva i koronavirusa. Rat znači imati neprijatelja koji dolazi izvana. A čovjek je sam kriv za koronavirus.

05-04-2020

Različiti pristupi borbi protiv epidemije i izlaznoj strategiji

Škole, restorani, tvrtke su zatvoreni. Javni život u Europi je zbog korona-krize i dalje paraliziran. Koliko dugo ovo može trajati? Sve više glasova zahtijeva izlaznu strategiju.

05-04-2020

Borba za najbolji Korona-App

Širom svijeta se radi na aplikacijama za mobitele koje život u doba korone mogu učiniti sigurnim. Europa želi krenuti vlastitim putem – potpuno u duhu zaštite podataka. Utrka je još...

05-04-2020

Srbija: EU pomaže više, ali je Kina „bratska“

U doba pandemije koronavirusa pomoć treba uzeti odakle god da stiže. Ipak, srpski dužnosnici u prvi plan ističu kinesku pomoć. U Bruxellesu su to percipirali.

04-04-2020

Bestseler "Neortodoksna": vrijedi pogledati

Jedna ultraortodoksna Židovka odlučila je napusti svoju vjersku zajednicu kako bi pronašla sebe. Njemačka redateljica Maria Schrader je na filmsku vrpcu prenijela radnju knjige koju je napisala Deborah Feldman.

04-04-2020

Iran: atomskim programom protiv koronavirusa?

U sjeni korona-krize Iran napušta međunarodni sporazum o atomskom programu. Teheran ipak najavljuje da i ubuduće želi surađivati s Međunarodnom agencijom za atomsku energiju.

04-04-2020

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Vukovaru, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid, Sremska Mitrovica. Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2017 Radio Ilok - by projectcouch.com