Kanonska vizitacija mons. Đure Hranića

mons djurohranicĐakovačko-osječki nadbiskup i metropolit mons. Đuro Hranić nakon što je u srijedu u sklopu redovite petogodišnje kanonske vizitacije posjetio župu svetog Jurja u Bapskoj, jučer je posjetio i župu svetog Ivana Kapistrana u Iloku. Nadbiskup Hranić u pratnji svojih suradnika posjetio je različite ustanove poput Doma za stare i nemoćne, zatim Osnovnu školu Julije Benešić u kojoj se susreo s djecom i vjeroučiteljima, potom Dječji vrtić Crvenkapica, Evangeličku crkvu itd. U popodnevnim satima u prostoru franjevačkog samostana je razgovarao s različitim skupinama vjernika koji djeluju u župi; zborovi, Frama, FSR, čitači, ministranti. Poslije toga je služio svetu misu u župnoj crkvi sv. Ivana kapistrana kojoj se odazvao lijepi broj vjernika. Nadbiskup je u propovijedi istaknuo kako su u središtu interesa Crkve obitelji a posebno mladi bračni parovi koji se susreću s poteškoćama. Također je istaknuo kako je obitelj prva zajednica vjere i kako su roditelji prvi odgojitelji svoje djece u vjeri. Prisutni vjernici propovijed su popratili burnim pljeskom.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Turska: Smrtnom kaznom do glasova

2005. godine je Turska ukinula smrtnu kaznu. Za neke tvrdolinijaše je to bila greška. Posebice Erdoganovi ultratranacionalistički koalicijski partneri ju žele natrag. Ipak koliko vjerojatno je njeno ponovno uvođenje?

21-09-2020

EU-kamp umjesto prijema izbjeglica

Njemački jednostrani potez prijema migranata iz Grčke potaknuo je rasprave o budućnosti europske politike azila. U Bruxellesu i Berlinu se zalažu za kampove na grčkim otocima, pod okriljem EU-a.

20-09-2020

Zašto se Njemačka tako brzo oporavlja?

Gospodarski pad će biti velik - to je jasno. Ali za razliku od Francuske ili Italije gdje se za 2020. očekuje recesija u dvoznamenkastim iznosima, Njemačka će vrlo vjerojatno imati...

20-09-2020

Angela Merkel je u pravu – Bosni treba više empatije

Stefan Schwarz, bivši zastupnik Bundestaga i dobar poznavatelj prilika u Bosni i Hercegovini u svom članku kao gostujući autor kritizira učinak Daytonskog sporazuma.

20-09-2020

Palestinci u potrazi za partnerima

Ujedinjeni Arapski Emirati i Bahrain su u Washingtonu potpisali Sporazum o normalizaciji odnosa s Izraelom. Palestinci su za to vrijeme krenuli u (kompliciranu) potragu za novim saveznicima.

20-09-2020

Virolog Streeck pobija teorije zavjere

Što Hendrik Streeck, jedan od najpoznatijih njemačkih stručnjaka za pitanje koronavirusa misli o apsurdnim ili malo manje apsurdnim tezama teoretičara zavjere? Ili o protivnicima cijepljenja?

20-09-2020

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Vukovaru, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid, Sremska Mitrovica. Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok