Sjednica Gospodarskog vijeća održana u Iloku

gospodarksko_vijeeHrvatska gospodarska komora - Županijska komora Vukovar danas je u Iloku u Starim iločkim podrumima održala 46. sjednicu Gospodarskog vijeća. Na dnevnom redu između ostalog bilo je aktualno stanje u gospodarstvu Vukovarsko–srijemske županije, programi kreditiranja HBOR-a s posebnim naglaskom na kreditiranje izvoza i likvidnosti te informacija o projektima prekogranične suradnje koje je Hrvatska Gospodarska Komora – Županijska komora Vukovar kandidirala na natječaje objavljene u sklopu IPA komponente II.  Sjednici su uz članove Gospodarskog vijeća te istaknute gospodarstvenike nazočili i predstavnici grada Iloka. Podaci s kojima Gospodarsko vijeće raspolaže za prvih devet mjeseci ove godine bilježe pad prihoda ukupnog gospodarstva naše županije od 8%, u isto vrijeme za 5% porasla je nezaposlenost, izjavio je tajnik gospodarskog vijeća Ivan Marijanović. Takva situacija je bila i za očekivati, iako nije zabilježen drastičan pad, dodaje Marijanović, svako izgubljeno radno mjesto  je problem. Zabilježen je i pad investicija od 30-tak%, a bilježi se i povećanje potraživanja tvrtki od 20-tak%. Što se tiče same strukture djelatnosti najviše su pogođeni graditeljstvo i industrija građevinskog materijala, kao i prerađivačka industrija i trgovina kao najznačajnija grana djelatnosti u našoj županiji.  Što se tiče natječaja prijave projekata prekogranične suradnje u sklopu IPA komponente II na kojem je kandidirala i HGK – ŽK Vukovar, pripremljena  su tri projekta prekogranične suradnje i to jedan projekt s partnerima iz Tuzle te dva projekta s partnerima iz Srbije. Cilj ovih projekata je pokušati povezati malo i srednje poduzetništvo u regiji.

D.R.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Ipak studija o rasizmu u njemačkoj policiji

Koliko se rasizma krije u njemačkoj policiji? To će uskoro istraživati znanstvenici. No posebna će se pažnja obratiti i na opterećenje policajaca tokom obavljanja svakodnevnog posla.

21-10-2020

Veliki školski sat

I ovog 21. listopada, unatoč pandemiji korone, u Kragujevcu se održava Veliki školski sat – sjećanje na masovna strijeljanja u Srbiji u jesen 1941. za koja je odgovoran i koja...

21-10-2020

EU: Politika subvencija agrara na prekretnici

Europska unija želi postići bolju zaštitu okoliša. A to je bez europskih seljaka teško ostvariti. Sad se u Bruxellesu odlučuje o budućnosti agrarne politike. Puno toga je u igri.

21-10-2020

Govor mržnje u Hrvatskoj - Drugo lice javne riječi

Hrvatskoj nedostaje sustavno preveniranje huškačkih i mrziteljskih iskaza na internetu, ne samo sankcioniranje posljedica. Je li došlo vrijeme da se i to promijeni?

21-10-2020

Video-igrice u službi politike

Video-igra "Animal Crossing: New Horizons“ je u Sjedinjenim Američkim Državama postala platforma za političare i političke aktiviste.

21-10-2020

Koliko koštaju stoljeća ropstva?

Već dugo se u SAD-u raspravlja o plaćanju odštete potomcima robova. Kalifornija je poduzela prve korake. No kako obeštetiti ljude za stoljeća nepravde i rasizma?

21-10-2020

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid, Sremska Mitrovica. Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok