Priopćenje HSP dr. Ante Starčević

povecanoPovodom zahtjeva Kluba vijećnika SDSS-a upućenog Gradskom vijeću Grada Vukovara u kojemu se zahtjeva od nadležnih gradskih službi da dostavljaju sve pisane materijale i pozive za vijećnike Kluba SDSS-a u navedenom Gradskom vijeću, na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, oglasila se Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević. Gradski vijećnici Grada Vukovara iz redova HSP dr. Ante Starčević priopćenjem žele skrenuti pozornost onima koji o ovom zahtjevu trebaju odlučivati na moguće dalekosežne posljedice ukoliko se ovom zahtjeva udovolji. Prihvaćanje ovog zahtjeva bio bi vrh ledenog brijega daljnjih zahtjeva kojima bi bili obasuti od izdavanja javnih isprava, tiskanja obrazaca koji se koristi u  službene svrhe, naziva ulica i trgova, geografskih lokaliteta i imena samih mjesta za koje bi se tražilo da se pišu dvojezično i na ćiriličnom pismu. Uvažavajući brojnost i značaj srpske zajednice u gradu Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji vijećnici HSP dr. Ante Starčević ovakav prijedlog neće podržati. Stoga, ovaj zahtjev najoštrije odbacuju i unaprijed osuđuju svaki sličan prijedlog koji bi imao za cilj istovjetne ili slične zaključke.

D.P.

 

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Pate roditelji, pate djeca – a ne političari i biskupi

Odluka poljskog Ustavnog suda da zabrani abortuse čak i u slučaju teškog oštećenja ploda predstavlja torturu za žene. One su unapred prokazane pred najtežu odluku u životu, piše novinarka DW-a...

24-10-2020

Današnji Židovi u Grčkoj su migranti

Nedavno se pojavila vijest da je u Grčkoj oskvrnuto više židovskih groblja i jedan spomenik. Postoji li u toj članici Europske unije problem desnog ekstremizma i antisemitizma? Da - ali...

24-10-2020

Starački domovi ne žele biti zatvoreni zbog pandemije

Brojni stanari staračkih domova proljetos nisu smjeli primati posjete zbog pandemije. Bolja oprema i više iskustva trebali bi spriječiti da se to ponovi.

24-10-2020

Ovrhe - igre bez granica

„Preko noći mi je dug s 380 tisuća kuna narastao na preko 500 tisuća. Čim su to preuzeli lihvari, bez ikakvog upozorenja", priča jedan dužnik. Nagli val ovrha pogađa svakog...

23-10-2020

Savezna vlada protiv rasizma i desničara

Njemačka savezna vlada namjerava se odlučno suprotstaviti rasizmu: imenovat će povjerenika za borbu protiv rasizma, provesti studiju o desnom ekstremizmu u policiji i ukloniti pojam rase iz Ustava.

23-10-2020

Njemačka pred novim lockdownom?

Institut Robert Koch dva dana zaredom bilježi preko 11.000 novozaraženih koronavirusom, to je više nego na proljeće. Prijeti li novi lockdown? I ako će ga biti, kako će izgledati?

23-10-2020

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid, Sremska Mitrovica. Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok