20 posto veće cijene skupljanja, odvoza i odlaganja komunalnog otpada

smecc3Gradsko vijeće Grada Iloka većinom vijećničkih glasova prihvatilo je zahtjev Komunalija d.o.o. te dalo suglasnost za povećanje cijene usluge skupljanja, odvoza i odlaganja komunalnog otpada za 20 posto na području Grada Iloka. Protiv povećanja cijene odvoza komunalnog otpada bili su pojedini vijećnici koji su stajališta, da zbog trenutačne situacije u gospodarstvu i zbog socijalnog položaja građana nije vrijeme za povećanje cijene bilo kojih naknada. Kao jedan od razloga zbog kojih je došlo do povećanja cijene odvoza komunalnog otpada  direktor Komunalija Vilim Čuljak naveo je lošu situaciju na odlagalištu komunalnog otpada te se pokazala potreba za njegovim uređenjem,  ustrojem dežurne službe koja će nadzirati odlaganje otpada, kao i za potrebom  elektrifikacije odlagališta kako bi se i tijekom noći moglo nadzirati odlagalište komunalnog  otpada. Novim načinom obračuna troškova gospodarenja komunalnim otpadom došlo je do promjene kriterija obračuna troškova odvoza otpada koji će se primjenjivati od 01.01.2010. godine. Tako temeljem Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o otpadu kriterij za obračun troškova odvoza komunalnog otpada je jedinica mase tj. litra. Određivanjem novog kriterija obračuna usvojeno je da će cijena odvoza komunalnog otpada za fizičke osobe biti 31 kunu mjesečno za kantu zapremine 120 litara, koja je dosada iznosila 26 kuna, na bazi tjednog odvoza otpada odnosno 4 puta mjesečno. Za količine veće od 120 litara, građani trebaju kupiti vreće za otpad određene zapremine u prostorijama Komunalija. Vreće su s otisnutim nazivom tvrtke i u cijenu vreće uračunat je odvoz otpada.  Cijena odvoza komunalnog otpada za pravne osobe mjesečno podijeljena je u šest kategorija.

H.O.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Pate roditelji, pate djeca – a ne političari i biskupi

Odluka poljskog Ustavnog suda da zabrani abortuse čak i u slučaju teškog oštećenja ploda predstavlja torturu za žene. One su unapred prokazane pred najtežu odluku u životu, piše novinarka DW-a...

24-10-2020

Današnji Židovi u Grčkoj su migranti

Nedavno se pojavila vijest da je u Grčkoj oskvrnuto više židovskih groblja i jedan spomenik. Postoji li u toj članici Europske unije problem desnog ekstremizma i antisemitizma? Da - ali...

24-10-2020

Starački domovi ne žele biti zatvoreni zbog pandemije

Brojni stanari staračkih domova proljetos nisu smjeli primati posjete zbog pandemije. Bolja oprema i više iskustva trebali bi spriječiti da se to ponovi.

24-10-2020

Ovrhe - igre bez granica

„Preko noći mi je dug s 380 tisuća kuna narastao na preko 500 tisuća. Čim su to preuzeli lihvari, bez ikakvog upozorenja", priča jedan dužnik. Nagli val ovrha pogađa svakog...

23-10-2020

Savezna vlada protiv rasizma i desničara

Njemačka savezna vlada namjerava se odlučno suprotstaviti rasizmu: imenovat će povjerenika za borbu protiv rasizma, provesti studiju o desnom ekstremizmu u policiji i ukloniti pojam rase iz Ustava.

23-10-2020

Njemačka pred novim lockdownom?

Institut Robert Koch dva dana zaredom bilježi preko 11.000 novozaraženih koronavirusom, to je više nego na proljeće. Prijeti li novi lockdown? I ako će ga biti, kako će izgledati?

23-10-2020

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid, Sremska Mitrovica. Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok