U Šarengradu se održava "Lidrano 2010."

lidranoU Osnovnoj školi “Dr. Franjo Tuđman“ u Šarengradu danas se održava dramsko – scenski izraz „Lidrano 2010.“ za Vukovarsko- srijemsko područje i to za škole iz Vukovara, Iloka, Lovasa, Šarengrada i Ilače.  Zbog vremenskih neprilika i udaljenosti nisu se odazvale sve škole, ali su došli učenici osnovnih škola iz Vukovara OŠ “Mitnica“, OŠ “Blago Zadro“, OŠ “Dragutin Tadijanović, OŠ “Siniša Glavašević“ i škola domaćin iz Šarengrada OŠ “Dr. Franjo Tuđman“.  „Lidrano 2010.“ je međuopćinsko natjecanje u kojem učenici osnovnih škola nastupaju sa igrokazima, monolozima i recitalima. Škola domaćin je pripremila igrokaz „Peciva“ u kojem djeca plešu, pjevaju i glume, a osim igrokaza učenici će se predstaviti i sa monolozima i recitacijama. Kao znak dobrodošlice učenici šarengradske osnovne škole su pripremili prigodni program. U ovom natjecanju, da bi odabrali učenike koji će nastupiti na županijskom natjecanju u „Lidrano 2010.“ prisutno je povjerenstvo od 5 članova koje će odabrati najbolje, izjavila je ravnateljica Margita Sabljić, te je dodala, kako OŠ “Dr. Franjo Tuđman“ nema prigodan prostor za ovakvu manifestaciju, ali se nada, kako će škola uskoro dobiti dvoranu, jer su ušli u popis škola za izgradnju dvorana, te će se tako u šarengradskoj školi graditi dvodijelna dvorana koju financira EU i Ministarstvo obrane, a kreditira CEB. 

D.R.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Pate roditelji, pate djeca – a ne političari i biskupi

Odluka poljskog Ustavnog suda da zabrani abortuse čak i u slučaju teškog oštećenja ploda predstavlja torturu za žene. One su unapred prokazane pred najtežu odluku u životu, piše novinarka DW-a...

24-10-2020

Današnji Židovi u Grčkoj su migranti

Nedavno se pojavila vijest da je u Grčkoj oskvrnuto više židovskih groblja i jedan spomenik. Postoji li u toj članici Europske unije problem desnog ekstremizma i antisemitizma? Da - ali...

24-10-2020

Starački domovi ne žele biti zatvoreni zbog pandemije

Brojni stanari staračkih domova proljetos nisu smjeli primati posjete zbog pandemije. Bolja oprema i više iskustva trebali bi spriječiti da se to ponovi.

24-10-2020

Ovrhe - igre bez granica

„Preko noći mi je dug s 380 tisuća kuna narastao na preko 500 tisuća. Čim su to preuzeli lihvari, bez ikakvog upozorenja", priča jedan dužnik. Nagli val ovrha pogađa svakog...

23-10-2020

Savezna vlada protiv rasizma i desničara

Njemačka savezna vlada namjerava se odlučno suprotstaviti rasizmu: imenovat će povjerenika za borbu protiv rasizma, provesti studiju o desnom ekstremizmu u policiji i ukloniti pojam rase iz Ustava.

23-10-2020

Njemačka pred novim lockdownom?

Institut Robert Koch dva dana zaredom bilježi preko 11.000 novozaraženih koronavirusom, to je više nego na proljeće. Prijeti li novi lockdown? I ako će ga biti, kako će izgledati?

23-10-2020

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid, Sremska Mitrovica. Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok