HSP dr. Ante Starčević oštro se usprotivila zahtjevima SDSS-a

grb_hsp_dr_ante_stareviHrvatska stranka prava dr. Ante Starčević u prosincu prošle godine oštro se usprotivila zahtjevima kluba vijećnika SDSS-a u Gradskom vijeću Vukovara da im se materijali i pozivi za sjednice dostavljaju na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, no predstavnici SDSS-a na čelu s dogradonačelnikom Dejanom Drakulićem i dalje inzistiraju na svojim zahtjevima. HSP dr. Ante Starčević  smatra da bi to bio samo „vrh ledenog brijega“ daljnjim zahtjevima SDSS-ovaca. Naime, u Drakulićevoj izjavi objavljenoj u  tisku traži se ne samo da im se materijali u Gradskom vijeću dostavljaju na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, već i uvođenje dvojezičnih natpisa ulica na području Vukovara.

„Smatramo da ratne rane u Vukovaru, u kojem se još uvijek nekoliko stotina ljudi vodi nestalima, u kojem majke oplakuju svoje sinove, još uvijek nisu zacijelile. Ovakvim zahtjevima i izjavama lokalnih čelnika SDSS-a u potpunosti se obezvrjeđuju žrtve poginulih hrvatskih vitezova u obrani Vukovara i cijele nam Domovine Hrvatske. I na žalost ovim zahtjevima se sigurno ne doprinosi poboljšanju suživota u gradu Vukovaru, već pogoršanju istog. Predstavnici SDSS-a trebali bi pokazati više senzibilnosti prema svim obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, te odustati od svojih zahtjeva. S toga se i dalje žestoko protivimo ovim zahtjevima i očekujemo potporu i ostalih relevantnih čimbenika u gradu,“ stoji u priopćenju vukovarskog HSP-a dr. Ante Starčević.

D.P.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Ipak studija o rasizmu u njemačkoj policiji

Koliko se rasizma krije u njemačkoj policiji? To će uskoro istraživati znanstvenici. No posebna će se pažnja obratiti i na opterećenje policajaca tokom obavljanja svakodnevnog posla.

21-10-2020

Veliki školski sat

I ovog 21. listopada, unatoč pandemiji korone, u Kragujevcu se održava Veliki školski sat – sjećanje na masovna strijeljanja u Srbiji u jesen 1941. za koja je odgovoran i koja...

21-10-2020

EU: Politika subvencija agrara na prekretnici

Europska unija želi postići bolju zaštitu okoliša. A to je bez europskih seljaka teško ostvariti. Sad se u Bruxellesu odlučuje o budućnosti agrarne politike. Puno toga je u igri.

21-10-2020

Govor mržnje u Hrvatskoj - Drugo lice javne riječi

Hrvatskoj nedostaje sustavno preveniranje huškačkih i mrziteljskih iskaza na internetu, ne samo sankcioniranje posljedica. Je li došlo vrijeme da se i to promijeni?

21-10-2020

Video-igrice u službi politike

Video-igra "Animal Crossing: New Horizons“ je u Sjedinjenim Američkim Državama postala platforma za političare i političke aktiviste.

21-10-2020

Koliko koštaju stoljeća ropstva?

Već dugo se u SAD-u raspravlja o plaćanju odštete potomcima robova. Kalifornija je poduzela prve korake. No kako obeštetiti ljude za stoljeća nepravde i rasizma?

21-10-2020

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid, Sremska Mitrovica. Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok