U pravom zimskom ugođaju proslavljeno Vinkovo

blagoslov_vinogradaBlagdan svetog Vinka – Vinkovo i ove godine obilježen je u vinogradima i  podrumima vinogradara i vinara srijemskog vinogorja na tradicionalan način, uz čašicu vina, pečene kobasice i slaninu te neizostavne tamburaše. Velika većina vinogradara i vinara kao i dosadašnjih godina, organizirala proslavu Vinkova za prijatelje, rodbinu, goste, poslovne partnere, kupce kao i sve ljubitelje dobre vinske kapljice i zabave, te su tijekom cijelog jučerašnjeg dana u zimskom ozračju, uz slabi snijeg i temperaturu od -4 u svojim vinogradima i vinskim podrumima ugostili posjetitelje koji su željeli doživjeti proslavu Vinkova te uz to osjetiti gostoljubivost Srijemaca i okusiti dobra iločka vina i prigodne delicije. Direktora TZ Grada Iloka Ivice Miličevića, rekao je da su svi smještajni kapaciteti u Iloku odavno popunjeni, a tražilo se i mjesto više. Središnji dio proslave Vinkova u Iloku tradicionalno se održao u organizaciji Iločkih podruma, uz  blagoslov vinograda na salašu Vukovo, a nakon blagoslova vinograda ministar poljoprivrede Petar Čobanković i izvršna potpredsjednica Agrokora Ljerka Puljić, simboličnom su rezidbom vinove loze označili početak ovogodišnjih radova u vinogradu. Obilježavanju Vinkova na Vukovu nazočio je i župan Vukovarsko-srijemski Božo Galić, gradonačelnik Iloka Miroslav Janić, direktor Roto-prometa Juraj Mihaljević, saborski zastupnici te brojni uglednici iz javnog, političkog i gospodarskog života, kao i poslovni partneri Iločkih podruma.

ljudi_vinkovoSredišnja fešta na Vukovu bila je otvorena za sve posjetitelje i građane željne dobre zabave. Vrata vinarije TRS, koja je organizirala veliku zabavu za sve posjetitelje bila su otvorena do ranih jutarnjih sati, kao i vinarija Čobanković, Buhač te ostalih vinara i vinogradara.

H.O.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Ipak studija o rasizmu u njemačkoj policiji

Koliko se rasizma krije u njemačkoj policiji? To će uskoro istraživati znanstvenici. No posebna će se pažnja obratiti i na opterećenje policajaca tokom obavljanja svakodnevnog posla.

21-10-2020

Veliki školski sat

I ovog 21. listopada, unatoč pandemiji korone, u Kragujevcu se održava Veliki školski sat – sjećanje na masovna strijeljanja u Srbiji u jesen 1941. za koja je odgovoran i koja...

21-10-2020

EU: Politika subvencija agrara na prekretnici

Europska unija želi postići bolju zaštitu okoliša. A to je bez europskih seljaka teško ostvariti. Sad se u Bruxellesu odlučuje o budućnosti agrarne politike. Puno toga je u igri.

21-10-2020

Govor mržnje u Hrvatskoj - Drugo lice javne riječi

Hrvatskoj nedostaje sustavno preveniranje huškačkih i mrziteljskih iskaza na internetu, ne samo sankcioniranje posljedica. Je li došlo vrijeme da se i to promijeni?

21-10-2020

Video-igrice u službi politike

Video-igra "Animal Crossing: New Horizons“ je u Sjedinjenim Američkim Državama postala platforma za političare i političke aktiviste.

21-10-2020

Koliko koštaju stoljeća ropstva?

Već dugo se u SAD-u raspravlja o plaćanju odštete potomcima robova. Kalifornija je poduzela prve korake. No kako obeštetiti ljude za stoljeća nepravde i rasizma?

21-10-2020

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid, Sremska Mitrovica. Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok