Izložba "Muzej u loncu – baš se nekad dobro jelo "

U restoranu hotela Dunav u petak je otvorena izložba pod nazivom „Muzej u loncu – baš se nekad dobro jelo “. U sklopu izložbe održano je predstavljanje projekta Muzej u loncu Gradskog muzeja Požega te prezentacija i degustacija zaboravljenih jela uz vina Slavonije i Srijema.

lonac1Pokretna etnografsko-fotografska izložba „Baš se nekad dobro jelo“ koja je gostovala u Iloku peta je po redu a dio je projekta „Muzej u loncu“ Gradskog muzeja Požega koji istražuje i prezentira tradicijska jela i recepte te ih sljubljuje s lokalnim vinima. Prema riječima direktora TZ Ilok Ivice Miličevića projekt „Muzej u loncu“, odnosno ova jedinstvena priča i izlošci koji se ujedno mogu i kušati, doživjela je svoju turneju koja ide u smjeru da se sa svakim gostovanjem i prezentacijom širi paleta starih recepata i lokalnih vina te da sve to zapravo zaživi kao nešto što bi restorani trebali što više unijeti u menije, dakle tradicijsku prehranu, a s druge strane da vinari prepoznaju svoju šansu u tome te da preporuče koja su to prikladna lokalna vina uz autohtona jela. Tako je kuhinja restorana Dunav na meni dodala „Iločki ćevap“ kao nešto što je karakteristično jelo za ove naše krajeve, a od lokalnih vinara koji su se uključili u ovo vrijedno očuvanje tradicionalne gastronomije su PZ Trs, PO Ivan, Dolić-Kraljević i Srijemska kapljica.

Ovaj kulturno-gastronomski događaj u Iloku su organizirali Gradski muzej Požega, hotel "Dunav" Ilok, Sommelier klub Hrvatske, Zajednica turističkih vodiča Slavonije, Baranje i Srijema te TZ Ilok.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

XXL-Bundestag

U utorak (26.10.) se održava konstituirajuća sjednica 20. Bundestaga. 30 dana nakon saveznih izbora novi saziv time počinje s parlamentarnim radom. Donosimo najvažnije informacije o današnjem danu.

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok