"Noć knjige" u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ilok

filmdugaGradska knjižnica i čitaonica Ilok ove godine pridružila se manifestaciji pod nazivom „Noć knjige“. U okviru događanja, u ponedjeljak na Dan hrvatske knjige 2013., Gradska knjižnica i čitaonica Ilok u suradnji s Osnovnom školom Julije Benešić organizirala je radionicu na kojoj su učenici 7. b razreda raspravljali o lektiri „Duga“, autora Dinka Šimunovića. Nakon pročitane lektire učenici su pogledali istoimeni animirani film Joška Marušića, te donijeli zaključke koja je razlika između knjige kao pisanog i ekraniziranog djela.

jeanmichaelknjigaU okviru jučerašnje manifestacije Noć knjige 2013. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ilok predstavljena je knjiga Nevenke Nekić „Jean ili miris smrti“. O knjizi su govorili Antun Ivanković, predsjednik Udruge Dr. Ante Starčević iz Tovarnika u čijoj nakladi je knjiga i objavljena, vukovarski gvardijan Gordan Propadalo i ravnateljica knjižnice Renata Banožić. Govoreći o knjizi, gvardijan Gordan Propadalo osvrnuo se na lik junaka Jeana Michaela Nickoliera, njegov svjetonazor i duhovnu snagu. Ravnateljica Renata Banožić pročitala je dijelove knjige, koji obilježavaju Jeanov dolazak u Vukovar, njegovu borbu u Vukovaru, ranjavanje, odvođenje iz bolnice i na kraju ubojstvo na Ovčari. Prije predstavljanja knjige posjetitelji događanja pogledali su krati isječak iz dokumentarnog filma "Zaustavljeni glas" te se ukratko upoznali s izgledom i razmišljanjima Jean Michaela na dan pada grada Vukovara.

Iste večeri knjižnica je besplatno učlanjivala nove članove te produžavala članarinu korisnicima kojima je istekla do 23. travnja. Ujedno, povodom Dana planeta zemlje u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice u ponedjeljak je postavljena izložba „Zemlja- živi planet“, koja će se moći pogledati do 12. svibnja svakog radnog dana u radno vrijeme knjižnice.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

60. godina poslije Pariškog pokolja: Još je rano za ispriku?

Prije šezdeset godina je pariška policija masakrirala mirne alžirske demonstrante. U Francuskoj se do danas potiskuju zločini nad Alžircima. Predsjednik Macron je to pomaknuo s mrtve točke, ali samo donekle.

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok