Održana je 3. sjednica Gradskog vijeća

U Gradskoj vijećnici jučer je održana 3. sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka. Sjednica je po običaju započela aktualnim satom na kojoj su vijećnici postavljali pitanja gradonačelniku.

GV290813Tako je vijećnik Franjo Kolak pitao gradonačelnika o naknadi za štetu od tuče i ima li kakvih saznanja o tome hoće li Iločki podrumi ove godine otkupljivati grožđe od malih privatnih proizvođača i po kojoj cijeni. Gradonačelnik je odgovorio da je proglašenje elementarne nepogode u nadležnosti Županije, a kako ona nije proglašena ne može biti govora ni o naknadi štete nastale tučom. Što se tiče otkupa grožđa, rekao je kako postoje saznanja da je Vupik spreman na otkup oko 2 milijuna kilograma, dok se za Iločke podrume još ništa ne zna, jer još imaju starih neprodanih zaliha vina, pa još ne znaju koliko će im grožđa ove godine trebati.

Vijećnicu Ivanu Raguž zanimalo je postoji li mogućnost da se u prazne gradske stanove puste stanari koji nemaju riješeno stambeno pitanje, prvenstveno samohrani roditelji, te je pitala što je s dječjim igralištem u naselju Sofija, koje je potencijalna opasnost djeci zbog svoje dotrajalosti. Gradonačelnik je kazao da grad ne smije nikoga puštati u stanove jer su oni u vlasništvu Republike Hrvatske, te time nisu u nadležnosti Grada, dok je za dječje igralište rekao da će se pokušati naći način da se ono uredi.

Vijećnik Miroslav Bošnjak postavio je pitanje da li je moguće da se jedna osoba iz programa javnih radova dodjeli kao osobni asistent za školsku djecu kojima je takav vid pomoći potreban, na što je gradonačelnik odgovorio da jest i da će se to riješiti u dogovoru svih nadležnih osoba i službi. Vijećnik Ivan Filipović pitao je što je s problemom oborinskih voda u ulici Ante Benešića, a gradonačelnik je odgovorio da će se problem riješiti u dogovoru s Komunalijama.

Vijećnik Ivan Plazonić pitao je što je s izgradnjom akumulacije u Bapskoj, na što je, nakon kraće rasprave, rečeno da bi se taj projekt mogao eventualno kandidirati za projekte EU. Vijećnik Mirko Čješko pitao je o stečaju poduzeća Opeka te zašto se na Radio Iloku ne bi zaposlila osoba slovačke nacionalnosti, koja bi tamo više brige vodila o programu na slovačkome jeziku. Gradonačelnik je odgovorio da grad zna da je Opeka u predstečajnoj nagodbi, ali da grad nad time nema nikakve nadležnosti, dok je o zapošljavanju na Radio Iloku rekao da ukoliko se na natječaj koji će se raspisati za djelatnika radija javi osoba odgovarajuće sposobnosti s poznavanjem slovačkoga jezika da tada ne postoji nikakva zapreka da se takva osoba i zaposli, ali da se u natječaju ovoga tipa ne može kao preduvjet tražiti određena nacionalnost, jer tu pozitivna diskriminacija ne vrijedi.

Vijećnik Ante Papak ponovno je pitao o odvodnji i čišćenju kanala u ulici Matije Gupca, na što je gradonačelnik odgovorio da će se u rješavanju toga pitanja pristupiti čim Komunalije dobiju odgovarajući stroj koji je u postupku nabave.

Nakon aktualnog sata, uslijedio je dnevni red sjednice. Prva točka dnevnoga reda bila je odluka da se Rudina Božinac imenuje kao ulica u Gradu Iloku, jer tamo stanuje osoba kojoj se po zakonu mora omogućiti da dobije osobne dokumente, a to nije moguće bez odgovarajuće ulice i broja stanovanja. Odluka je donesena jednoglasno.

Nakon toga je, kao druga točka dnevnog reda, izglasan polugodišnji Izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Iloka za razdoblje od 01. 01. do 30. 06. 2013. O polugodišnjem Izvještaju izvijestila je Đurđica Tilović pri čemu je primijećeno da su prihodi Grada po svim stavkama niži nego prošle godine. Treća točka bio je prijedlog za donošenje Odluke o pristupanju izmjenama prostornog plana uređenja Grada Iloka, budući da neka područja, koja su prije bila zaštićena zbog zaštite flore i faune, to više nisu, a i zbog omogućavanja gospodarskog razvoja Grada. Odluka da se pristupi izmjenama donesena je jednoglasno.

U četvrtoj točki dnevnog reda vijećnici su jednoglasno potvrdili odluku Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Crvenkapica da se Dragica Groznica imenuje ravnateljicom na još jedno četverogodišnje razdoblje. U petoj točki vijećnici su primili na znanje gradonačelnikovo izvješće o razrješenjima i imenovanjima članova upravnih vijeća gradskih ustanova.

U šestoj točki vijećnici su sa 9 glasova za prihvatili izmjene članova Zapovjedništva civilne zaštite grada Iloka. Sedma točka odnosila se na usklađivanja sa zakonom, i donošenja odluke o priključenju na komunalne vodne građevine, koja se po zakonu više ne plaća. U osmoj točki dnevnoga reda gradonačelnik je izvijestio vijećnike o predstojećoj, 46. Iločkoj berbi grožđa.

Dopunom na samoj sjednici, dodana je i deveta točka, koja se tiče smanjenja komunalnog doprinosa za gospodarske subjekte, koji je do sada iznosio 50 kuna po metru kubnom, na 5 kuna po metru kubnom, kako bi se investitorima smanjili troškovi ulaganja. Odluka o smanjenju komunalnoga doprinosa za navedene subjekte donesena je jednoglasno.

 

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Varšava - skup populista bez zajedničkog nazivnika

U Varšavi su europski desni populisti razgovarali o boljoj suradnji. No stručnjaci su prilično skeptični po pitanju dugoročnog saveza. Marin Le Pen staje na stranu Poljske u pravnom sporu s...

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok