Iločki inovator predstavio stroj za ekološko pranje ovčje vune

Damir1Iločki inovator i predsjednik Udruge inovatora "Tesla" Ilok Damir Remenar predstavio se ovog vikenda sa strojem za pranje ovčje vune i izolacijskim materijalom od ovčje vune na 6. Međunarodnom sajmu inovacija, eko ideja, proizvoda i tehnologija - Agro Arca.

Remenar je napravio inovacije koje rješavaju ekološki, ali i financijski problem iskorištavanja vune kao vrijednog i rentabilnog resursa. Cilj mu je potaknuti organizirani otkup i na svjetsko tržište poslati konkurentan hrvatski proizvod. Inovatorstvom u području iskorištavanja sekundarnih sirovina bavi se već 10 godina, a prije četiri godine došao je na ideju da od ovčje vune radi prirodan izolacijski materijal, a zatim i da napravi stroj za pranje ovčje vune.

Sajam inovacija u poljoprivredi održao se ovog vikenda u Biogradu na Moru na kojem se predstavilo oko 300-injak inovatora, poduzetnika i proizvođača iz područja poljoprivrede i prehrambene industrije. Pored Remena, predstavljena su i vina Dragun, Knezović, Dolić i Kraljević te likeri i rakije OPG-a Barbarić iz Iloka.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Komentar: Angela Merkel odlazi, ali njezin politički stil ostaje

Kad savezna kancelarka nepovratno napušta političku pozornicu mnogi u inozemstvu se pitaju, hoće li Njemačka ostati predvidiva. Takve brige nisu utemeljene, smatra Rosalia Romaniec.

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok