Otkupna cijena frankovke 1,80 kn, graševine 2,50 kn po kilogramu

U utorak je održan sastanak uprave Iločkih podruma s kooperantima i malim proizvođačima grožđa. Kao i svake godine, Iločki podrumi i ove godine neposredno prije većih događanja u vinogradarskoj godini, kao na primjer rezidbe i berbe, organiziraju tematski susret sa svojim kooperantima. Tako je nedavno održani susret bio u cijelosti posvećen predstojećoj berbi. Tim povodom ugostili smo predsjednika Uprave Iločkih podruma Mladena Papka, kako bi nas upoznao s pojedinostima sastanka, te općenito o aktivnostima svoje tvrtke.

mpapakUpitan o tome kada se može očekivati početak berbe, Papak je rekao da berba samo što nije počela, odnosno da su Iločki podrumi već počeli s berbom u vlastitim vinogradima, te je zamolio vinogradare da pred samu berbu ne tretiraju vinograde protiv truleži, jer je time neće spriječiti, a mogli bi imati problema kod otkupa. Na pitanje o općenitom stanju vinograda, te jesu li zadovoljni kvalitetom grožđa i kolike prinose očekuju, Papak je rekao da ovu godinu smatra prosječnom te da će prinosi biti prosječni ili malo ispod prosjeka. Što se tiče kvalitete grožđa, smatra da o tome više ne treba ni govoriti, jer su vinogradari primjenjujući predložene mjere i smanjujući prinose postigli velike uspjehe, te je gotovo sve grožđe visoke kvalitete. Ustvrdivši da mali proizvođači nemaju razloga za paniku, Papak je rekao da će Iločki podrumi učiniti sve da otkupe sve količine grožđa od malih proizvođača. Naglasivši kako nema temelja prijetnjama nekih proizvođača da će krčiti vinograde, naglasio je kako je došlo vrijeme da se više oslonimo na vlastitu radnu snagu, i da uostalom zato i postoje obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Što se tiče onih koji su vinograde sadili iz špekulativnih razloga, kako bi dobili poticaje, a ne misleći se njima ozbiljno baviti, Papak je takvima čak i preporučio krčenje vinograda.

Govoreći o onome što građanstvo najviše zanima, a to je ovogodišnjih cijena grožđa, one će biti na razini prošlogodišnjih, s tom razlikom da ove godine nema državne subvencije od jedne kune po kilogramu. Tako će cijena frankovke biti 1,8 kuna po kilogramu, dok će ostale sorte: graševina, chardonnay i rajnski rizling imati cijenu od 2,5 kuna po kilogramu. Smatramo da su te cijene prihvatljive, i da narednih nekoliko godina neće bitno rasti, te bi smo bili sretni da s vremenom dođu na 3 kune po kilogramu, što smatramo optimalnom cijenom. Vremena kada je grožđe stajalo četiri ili pet kuna nepovratno su prošla, i s time se treba pomiriti, zaključio je Papak.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Varšava - skup populista bez zajedničkog nazivnika

U Varšavi su europski desni populisti razgovarali o boljoj suradnji. No stručnjaci su prilično skeptični po pitanju dugoročnog saveza. Marin Le Pen staje na stranu Poljske u pravnom sporu s...

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok