Vinski festival Srijem - Festival traminca

traminac2U okviru prekograničnog projekta „Mađarsko - Hrvatske vinske priče“, u Iloku će se tijekom ovoga vikenda održati Vinski festival Srijem - Festival traminca. Navedenim projektom povezuju se vinorodna područja gradova Orahovice, Villanyja i Iloka, koji su i povijesno povezani s Iločkim knezovima. Bit i poveznica ovog projekta i gradova je, osim sličnog podneblja i povijesti, i zajednička vizija vinskog turizma u pograničnoj regiji, kao i želja da međusobna razmjena iskustava preko ovog projekta doprinese promidžbi turizma, kulture i tradicije ovih krajeva. Ukupna vrijednost projekta iznosi nešto više od 411 tisuća eura a nositelj mu je grad Orahovica. Projekt sufinancira Europska unija u okviru IPA prekograničnog programa Mađarska - Hrvatska. Partneri su gradovi Villany u Mađarskoj i Ilok te VIDRA, razvojna agencija Virovitičko - podravske županije. Projektom je predviđeno održavanje triju vinskih festivala, od kojih su dva, u Villanyju i Orahovici, već održana, dok će treći, Festival traminca, biti održan tijekom ovoga vikenda u okviru 46. Iločke berbe grožđa. Svečano otvorenje Festivala bit će danas u 19,00 sati kojemu će prethoditi stručni skup i radionica u 16,00 sati o temi izmjena zakona i zakonskih regulativa u vinogradarstvu u EU koje će održati stručnjaci iz Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo. U okviru festivala Vinski klaster Srijem, koji je također partner na projektu organizira veliki šator u kojemu će biti zastupljene gotovo sve vinarije s našeg područja s ponudom vina po promotivnim cijenama. Svoja vina predstavit će i ponuditi na degustaciji i partneri projekta iz Orahovice i Villanyja. Na štandovima ispred šatora Vinskog klastera održat će se i besplatna degustacija traminca. U subotu je nastavak radionice, ali i turistički obilazak Iloka te kušanje vina na štandovima. Kako posjetitelji događanja ne bi ostali uskraćeni za najvažniju sporednu stvar na svijetu organizatori su osigurali i večerašnji prijenos nogometne utakmice Hrvatska –Srbija. Za zabavu u šatoru, u petak, pobrinut će se TS Iločke bekrije i TS Sremci, a u subotu TS Ringišpil.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Njemačka: opet izmjena Zakona o zaštiti od zaraznih bolesti

Iako nije prošlo ni mjesec dana otkad je donesen novi Zakon o zaštiti od zaraznih bolesti, ponovo se radi na njegovim izmjenama. Što sadrže te izmjene koje bi trebale stupiti...

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok