Pokladni svatovi u Bapskoj

pokladni svatovi2KUD Šokica Bapska i ove godine oživilo je stari pokladni običaj u tom selu. Naime kako bi običaj pokladnih svatova ostao sačuvan od zaborava, uz suradnju konjogojske udruge Srem iz Bapske, KUD Šokica jučer je organizirao maskirane svatove. S obzirom da se radi o smiješnom prikazu svatova momci su se maskirali u djevojke, dok su se djevojke prerušile u momke. Pokladna povorka s „mladoženjom“ krenula je ispred zgrade Mjesnog odbora najprije po „mladu“, a nakon ceremonijala kupnje „mlade“, svatovi uz „djeveruše“, „kuma“, „starog svata“ i „enge“ proši su ulicama sela, a na putu do Mjesnog odbora gdje se održalo „vjenčanje“, pokladna povorka zaustavila se kod pojedinih domaćina, gdje su se malo osvježili. Dolaskom do odredišta, do zgrade Mjesnog odbora mačkarama su predani ključevi sela čime su mačkare preuzele vladavinu selom.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Armin Laschet: Europe first?!

Novi predsjednik njemačkog CDU-a Armin Laschet uvjereni je Europljanin. U opisu njegovog posla je i vanjska politika. Ali on nije najvažniji čovjek u vrhu te stranke kada se radi o...

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok