Održana 7. sjednica Gradskog vijeća

U Gradskoj vijećnici jučer je održana 7.sjednica Gradskog vijeća grada Iloka. S obzirom da je predsjednik Gradskog vijeća Željko Sladetić bio spriječen zbog bolesti, sjednicu je vodio potpredsjednik Vijeća Ivan Barbarić. Nakon usvajanja izvadaka iz zapisnika sa 5. i 6. sjednice, održan je aktualni sat.

0503gv1Vijećnik Darko Čuvardić upitao je gradonačelnika Zvonimira Draguna što će se poduzeti u vezi otvorene jame kod MO Šarengrad. Gradonačelnik je odgovorio da će komunalnim redarima postaviti pitanje oko toga, jer je mislio da je taj problem saniran. Nadalje, vijećnika Čuvardića zanimalo je što se poduzelo da se pomogne Božinoviću iz Šarengrada kojemu se nakon loše sanacije ceste sva oborinska voda slijeva u dvorište. Gradonačelnik je odgovorio da su se upoznali s problemom, bager je nabavljen i da će se radovima pristupiti na proljeće čim se vrijeme proljepša. Vijećnik Čuvardić upitao je također postoji li mogućnost da se postavi smjerokaz na glavnoj cesti za put prema mjesnom katoličkom groblju te da se sanira autobusno stajalište u Šarengradu. Smjerokaz koji pokazuje na put do groblje će se postaviti, rekao je gradonačelnik, a s obzirom da je i vijećnik Ivan Plazonić upitao do kuda se stiglo s izgradnjom autobusnog ugibališta u Bapskoj, gradonačelnik je rekao da će radovi na izgradnji prvog ugibališta u Bapskoj uskoro početi , a drugo ugibalište kao i autobusno stajalište u Šarengradu radit će se kada za to u Gradu bude sredstava. Odgovarajući još na Čuvardićevo pitanje o odronu zemlje u Ribarskoj ulici u Šarengradu gradonačelnik je rekao da je to nerješiv problem jer se radi o višemilijunskoj sanaciji te predložio da se za dvije, tri kuće koje se nalaze oko odrona nađe drugo prikladno mjesto za kuće.

Nadalje, vijećnik Franjo Kolak dao je prijedlog da se uredi pristupna cesta do obilaznice a koja vodi do Srednje škole Ilok i sportske dvorane na što je gradonačelnik odgovorio da se ta cesta trenutno nelegalno koristi no da će uputiti dopis državnim cestama može li se cesta urediti. Ukoliko odobrenje stigne i nađu se sredstva, to će se i napraviti, rekao je gradonačelnik. Na pitanje vijećnika Kolaka o uređenju nogostupa u ulici dr. Franje Tuđmana, gradonačelnik je rekao da je uređenje staza planirano na proljeće, a sve ukoliko bude financijskih sredstava. Također vijećnik Kolak iznio je prijedlog da se po sredini stepenica i uz cestu kod zgade bivšeg Agrokomerca postavi rukohvat, na što je dobio odgovor da će se prijedlog razmotriti.

Vijećnica Blaženka Rašić Roso postavila je pitanje o izgradnji kapelice na katoličkom groblju u Mohovu. Gradonačelnik je rekao da se izgradnja mrtvačnice u Mohovu planira već duže vrijeme te da postoji i projektna dokumentacija no da zbog nedostatka sredstava nikad nije došlo do realizacije. Projekt mrtvačnice nominiran je prema Fondu za regionalni razvoj i ako prođe na nominaciji, ići će se u njezinu izgradnju.

Vijećnik Ivan Plazonić iskazao je zabrinutost oko divlje deponije smeća u Bapskoj jer nesavjesni građani i dalje zagađuju okoliš te upitao može li se taj problem nekako riješiti. Gradonačelnik se složio da je taj problem osim u Bapskoj evidentan i u Iloku te da je pitanje smeća postalo skoro nemoguća misija no da će Grad uskoro dobiti dozer točkaš od Fonda za zaštitu okoliša s kojim će se moći pogurati i poravnati nagomilani otpad te tako napraviti barem malo reda.

0503gv2Vijećnik Ante Papak zatražio je od gradonačelnika odgovor kako će se riješiti problem oborinskih voda u ulicama koje su prošle godine zbog obilnih kiša bile poplavljene. Gradonačelnik je odgovorio da se radi o malo većoj investiciji i da će se morati porušiti par mostića kako bi se omogućio nesmetani protok oborinskih voda u kanalima koji su problem, jer uzrokuju zastoj vode zbog uskih cijevi te da se nada da će do kraja travnja taj problem biti riješen. Vijećnika Papaka zanimalo je što će se poduzeti sa psima lutalicama. Gradonačelnik je rekao s obzirom da u Iloku ne postoji institucija koja bi taj problem mogla adekvatno riješiti kako će s problemom pasa lutalica upoznati Veterinarsku inspekciju. Također, vijećnika Papka zanimalo je planira li se što napraviti u vezi poslovne zone u ovoj godini. Gradonačelnik je odgovorio da još uvijek od Vlade nisu dobili u vlasništvo čestice na kojima se planira izgradnja poslovne zone. Sva potrebna dokumentacija je prikupljena i napravljen je idejni projekt, rekao je gradonačelnik i dodao kako očekuje da će kroz mjesec, dva dobiti te čestice u vlasništvo ta kako vjeruje da će aktivnosti oko izgradnje poslovne zone početi najvjerojatnije u svibnju ili lipnju.

Vijećnik Miroslav Bošnjak upitao je kada će se održati izbori za Mjesne odbore. Ovi izbori bit će održani zajedno sa izborima za Europarlament, odgovorio mu je gradonačelnik.

Nakon što su iscrpljena vijećnička pitanja, prišlo se dnevnom redu sjednice.

Prva točka dnevnog reda bilo je izvješće načelnika PP Ilok Ivana Groznice o stanju sigurnosti na području grada Iloka za 2013. godinu koje je načelnik Groznica ocijenio dobrim.

Druga točka dnevnog reda bile su Izmjene i dopune Pravilnika o unutarnjem ustroju i načinu rada Dječjeg vrtića Crvenkapica Ilok, o čemu je vijećnike izvijestila ravnateljica Dječjeg vrtića Dragica Groznica. Budući se radi o manjim izmjenama koje su usklađene sa zakonom, izmjene i dopune su usvojene jednoglasno.

Zatim se pristupilo donošenju Odluke o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću Grada Iloka za 2014. godinu. Gradsko vijeće obvezno je po zakonu donijeti ovakvu odluku, te je ona jednoglasno donesena bez ikakve rasprave.

Četvrta točka dnevnog reda bio je Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o ustrojstvu upravnih tijela Grada Iloka, gdje je potrebno donijeti novo ustrojstvo istih na temelju inspekcije Ministarstva uprave, koje je utvrdilo nepravilnosti u dosadašnjem ustrojstvu upravnih tijela Grada, te je ista i donesena, i to tako da se temeljem nje formiraju dva upravna odjela s nekoliko odsjeka.

Peta točka dnevnog reda trebao je biti Prijedlog izmjene koeficijenata za plaće uposlenika i dužnosnika Grada Iloka, ali je nakon duže rasprave i na prijedlog vijećnika oporbe, kojima odluka nije bila dovoljno jasna i koji su tražili dodatna pojašnjenja, gradonačelnik Dragun povukao ovu točku s dnevnog reda, te će se o njoj raspravljati na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća.

Šesta i sedma točka dnevnog reda bavile su se komunalnim djelatnostima koje će se obavljati dodjeljivanjem koncesije, prvenstveno prijevoza pokojnika i dimnjačarskih poslova, te je odlučeno da se raspiše natječaj i pristupi pripremnim radnjama za davanje koncesije, pa je u tu svrhu osnovano i povjerenstvo. Zatim je donesen program utroška sredstava za 2014. godinu od prodaje obiteljskih kuća i stanova u državnom vlasništvu na području Grada Iloka, te je utvrđeno da će se predviđena sredstva od 600.000,00 kn utrošiti na izgradnju komunalne infrastrukture.

Pod devetom točkom razmatrana je zamolba Zajenice Cenacolo iz Šarengrada za dozvolu daljnjega korištenja državnog poljoprivrednog zemljišta koju su i do sada koristili, te je istoj jednoglasno udovoljeno. Kao deseto i jedanaesto, razmatrani su dopisi Vijeća srpske i Vijeća slovačke nacionalne manjine. Vijeće slovačke nacionalne manjine izrazilo je neslaganje s namjerom da se u sklopu evangeličke crkve gradi mrtvačnica, dok je Vijeće srpske nacionalne manjine tražilo nekretnine i sredstva potrebna za rad. Oba dopisa primljena su na znanje, bez posebnih zaključaka i glasovanja.

Kao dvanaesto razmatrana je zamolba Koordinacije udruga branitelja proisteklih iz Domovinskog rata grada Iloka, da im se odobri pokretanje postupka izgradnje spomenika u staroj gradskoj jezgri. Nakon kraće rasprave, zamolba je odbijena, s obrazloženjem da se Gradsko vijeće ne protivi izgradnji spomenika braniteljima, ali ne na tome mjestu. Zatim je donesena Odluka o izmjeni Odluke o imenovanju naziva rudina kao imena ulica, po zamolbi DGU PU za katastar Vukovar na rudinu Kovanšino brdo. Posljednja točka dnevnog reda bilo je Izvješće o izvršenju Plana gospodarenja otpadom Grada Iloka za 2013. godinu, koje je jednoglasno usvojeno. Zatim se prešlo na točku različito u kojoj su vijećnici postavili još nekoliko pitanja gradonačelniku, nakon čega je sjednica zaključena.

 

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Njemačka je dobila novog kancelara

Olaf Scholz je položio svečanu prisegu u Bundestagu nakon što je glasovima zastupnika svoje semafor koalicije izabran za novog njemačkog kancelara. Poslijepodne će u kancelarskom uredu od Angele Merkel preuzeti...

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok