Održana 8. sjednica Gradskog vijeća

zgradagiU Gradskoj vijećnici jučer je održana 8. sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka. Nakon uvodnoga pozdrava predsjednik GV Željko Sladetić zamolio je za minutu šutnje za preminulog vijećnika Josipa MIkletića. Nakon što je potvrđen prestanak mandata preminulog vijećnika Mikletića, imenovan novi član gradskog vijeća Milan Menđan (HSS-HNS-HSU). Sjednica je nastavljena usvajanjem zapisnika s prethodne sjednice, te aktualnim satom.

Vijećnik Ivan Filipović je prenio primjedbu od strane građana, tj. dobitnika studentskih stipendija Grada Iloka o neisplati istih. Gradonačelnik Zvonimir Dragun je na to odgovorio da će stipendije biti isplaćene kada sredstva za njih stignu, te da su i prije kasnile do 7 mjeseci. Vijećnika Ivana Plazonića zanimao je status ribnjaka u Mohovu, jer se navodno neke braniteljske udruge zanimaju za koncesiju istog. Objašnjeno je da zapravo ta čestica nema status ribnjaka, već akumulacijskog jezera oborinskih voda, tako da koncesije nisu moguće. Na kraju aktualnog sata vijećnik Mirko Čješko od gradonačelnika je tražio pojašnjenje o reciklažnim dvorištima, o kojima su neki građani pogrešno upućeni. Gradonačelnik je pojasnio da su reciklažna dvorišta namijenjena isključivo za odlaganje papira, plastike i stakla, a ne otpada, što znači da na predviđenim mjestima za odlaganje neće biti stranih mirisa. Također je spomenuo plave kante za odlaganje papira, te dodatne reciklažne otoke koji će na zahtjev ministarstva zaštite okoliša biti postavljeni po Iloku. Nakon toga je prihvaćena dopuna dnevnog reda koji je i usvojen, te se pristupilo radu po njegovim točkama.

0204gv1Prva točka dnevnog reda odnosila se na prijedlog izmjene koeficijenata za plaće službenika i namještenika Grada Iloka, tj. smanjenje plaća. Prije godine i pol u Gradu je bila revizija iz ministarstva uprave, te su bile naložene pojedine izmjene zbog nepravilnosti ustroja gradske službe. Glavni problem je bio neusklađenost koeficijenata plaća među službenicima i namještenicima Grada Iloka, poglavito spremačice. Gradonačelnik Dragun je objasnio da je minimalni koeficijent službenika i namještenika iznosi 1,0, ali su čistačice imale koeficijent od 0,6, tako da se ovom odredbom žele uskladiti koeficijenti putem smanjenja plaća namještenicima i službenicima Grada Iloka za 4%, a pročelnicima za 9%, iako je oporba bila protiv, ovaj prijedlog je usvojen.

Druga točka dnevnog reda bila je o usklađivanju koeficijenata i osnovice plaće uposlenika Muzeja Grada Iloka i Gradske knjižnice i čitaonice Ilok. Također smanjenje plaća za 4%, dok su ravnateljima plaće vezane za pročelničke plaće. U glasovanju, 9 je bilo za, dok je 8 glasova bilo protiv, te je prijedlog odluke prihvaćen.

Treća točka je bila vezana za prvu i drugu točku dnevnog reda. Prijedlog izmjene osnovice i koeficijenta za plaću gradonačelnika po odluci Vlade RH. Gradonačelnik Dragun napomenuo je da je prethodna osnovica plaće državnih dužnosnika je bila 4.491kn, a sada je 4.221kn bruto, tako da je i plaća gradonačelnika spuštena za 4%, kao i ostalim djelatnicima. Ova točka dnevnog reda usvojena je također s 9 glasova za i 8 protiv.

Četvrta točka dnevnog reda bavila se zaključkom plana nabave Grada Iloka za 2013. godinu, te je napomenuto da je najviše koštala izgradnja sustava odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda, odnosno 4.400.000 kuna, te je zaključak jednoglasno prihvaćen bez ikakve rasprave.

O petoj i šestoj točki dnevnog reda nije se raspravljalo te su jednoglasno prihvaćene, a odnosile su se na izvršenje programa održavanja komunalne infrastrukture i programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u prošloj godini, uglavnom održavanje javnih površina, cesta i javne rasvjete.

U sedmoj i osmoj točki jednoglasno je prihvaćen prijedlog plana davanja koncesije na području Grada Iloka za 2014. godinu, odnosno trogodišnjeg plana davanja koncesija od 2014. do 2016. godine, i to za obavljanje dimnjačarskih poslova i za prijevoz pokojnika.

Deveta točka dnevnog reda odnosila se na donošenje odluke o nerazvrstanim cestama na području grada Iloka, što su vijećnici jednoglasno prihvatili.

Zatim je također jednoglasno prihvaćen zaključak o prihvaćanju redovnog izvješća o obavljenom popisu imovine, obveza i potraživanja Grada Iloka na da 31.12.2013. u desetoj točki dnevnog reda.

Pod jedanaestom točkom razmatrano je donošenje odluke o osnivanju Centra za pomoć u kući u Iloku. Gradonačelnik Dragun je istaknuo da postoji novi pravilnik vezan za geronto-program, odnosno pomoć u kući starijim i nemoćnim ljudima, te da Grad Ilok vjerojatno neće biti u mogućnosti imati broj zaposlenika veći od tri, s tim da u Gradu žele zadržati što veći broj postojećih zaposlenika, no i da model još nije definiran. Glavni problem održavanja geronto-programa u Iloku je financiranje zbog novog pravilnika o programu, zato je donesen prijedlog osnivanja Centra za pomoć u kući u Iloku, i to u suradnji sa općinama Lovas, Tovarnik i Tompojevci, da bi poslužio kao alternativa programu. Osnivanje Centra ima mnogo manjkavosti, naime potrebno je osigurati prostor, vozilo i zapošljavanje računovođe i ravnatelja, što se trenutno Gradu Iloku ne isplati, no ukoliko se postigne dogovor sa 3 spomenute općine, Centar bi se osnovao. Odluka o prijedlogu osnivanju Centra je prihvaćena sa 13 glasova za, dok je 4 bilo suzdržano.

Dvanaesta točka dnevnog reda, jednoglasno je prihvaćena, a odnosila se na donošenje odluke o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području Iloka. Izvjestitelj Ilija Matanović napomenuo je da član vijeća mjesnog odbora ne može istovremeno biti vijećnik Gradskog vijeća ili član gradske uprave. Za vijeća 4 mjesna odbora Ilok bira se devet članova, dok za vijeća mjesnih odbora Bapska, Šarengrad i Mohovo bira se sedam članova, što je određeno Statutom Grada Iloka.

Slijedeća, trinaesta točka dnevnog reda bila je o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnih odbora na području Iloka, također jednoglasno prihvaćena.

U četrnaestoj točki prihvaćen je zaključak o nadležnim izbornim tijelima za provedbu izbora za članove Vijeća spomenutih mjesnih odbora. Utvrđeno je da će nadležna izborna tijela koja provode izbore za članove za Europski parlament, ujedno provoditi i mjesne izbore na području grada.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Što znamo o omikronu?

Gdje se već pojavio omikron, što čini varijantu toliko opasnom, kako je mogla nastati i kako se može spriječiti širenje - evo nekoliko odgovora.

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok