Održana 10. sjednica Gradskog vijeća

slika1206U Gradskoj vijećnici jučer je održana 10. sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka. Nakon usvajanja izvadaka iz zapisnika s prethodne sjednice pristupilo se aktualnom satu.

Na aktualnom satu, među ostalima, vijećnika Darka Čuvardića zanimalo je može li se termovizija na području Šarengrada premjestiti na drugu lokaciju, jer se nalazi u blizini jedinog kupališta u Šarengradu. Gradonačelnik Zvonimir Dragun je objasnio da se termovizija nalazi na zemljištu Hrvatskih voda te da oni imaju pravo držati termoviziju na tom mjestu, no da je poslan zahtjev Ministarstvu unutrašnjih poslova uz peticiju da se da se uređaj izmjesti.

Vijećnik Miroslav Bošnjak upitao je gradonačelnika je li Grad Ilok osigurao financijska sredstva za rješavanje sve većeg problema komaraca. Gradonačelnik Dragun je odgovorio da je Grad podnio zahtjev Vladi RH za plaćanje troškova, tj. da se i grad Ilok uvrsti u program besplatnog tretiranja komaraca uz poplavom pogođena mjesta Vukovarsko-srijemske županije. Naime, cijena jednog tretiranja komaraca iznosi oko 140.000 kuna, a potrebna su minimalno tri tretiranja da bi se postigli zadovoljavajući rezultati, te se gradonačelnik nada da će zahtjev Vladi proći jer Grad Ilok trenutno to ne može financirati.

Nadalje, vijećnika Mirka Tješka zanimalo je hoće li se sanirati mjesto nedavnog odrona zemlje, te stepeništa u ulici I.G. Kovačića u Slovačkom kraju jer predstavlja potencijalnu opasnost po stanovnike. Prema riječima gradonačelnika odron u ulici I.G. Kovačića je na županijskoj cesti, te se nada da će se izgraditi potporni zid u suradnji s Županijskom upravom za ceste zbog financijskih problema u Gradu.

Sjednica je nastavljena dnevnim redom, a prva točka dnevnog reda odnosila se na godišnji obračun proračuna Grada Iloka za 2013.godinu, koja je uz kratko pojašnjenje važnijih prihoda i rashoda poslovanja prihvaćena jednoglasno.

U drugoj točki raspravljalo se o prijedlogu odluke o određivanju prinudnog upravitelja i visini pričuve za stambene zgrade u Iloku. Gradonačelnik Dragun je izrazio želju da se pitanje vlasništva stanova što prije riješi, te da je jedna od zapreka nedostatak upravitelja stambenih zgrada. Tvrtka Kom – Ilok d.o.o. se određuje za prinudnog upravitelja za stambene zgrade u Iloku. Jednoglasno je prihvaćen prijedlog da se zajednička pričuva te s tim i naknada prinudnom upravitelju prepolovi. Vijećnici su bili zabrinuti da stanari ne bi bili u mogućnosti plaćati mjesečne pričuve, naime prijedlog je bio naplaćivati pričuvu u iznosu od 2kn po m2 (te 0,30kn naknade upravitelju za poslove održavanja fasada, stubišta, rasvjete itd.). Dakle pričuva u iznosu od 1kn po m2 (i 0,15kn naknade upravitelju) će se plaćati tek kada se riješi pitanje vlasništva stanova. Vijećnici Relić i Filipović su prenijeli neka od učestalih pitanja građana, da li potomci i bliži rođaci preminulih stanara imaju stanarsko pravo i kada će zapravo krenuti prodaja stanova. Objašnjeno je da stanarsko pravo imaju samo potomci koji su u tim stanovima odrasli, te da nisu primali poticajne mjere za obnovu. Po pitanju prodaje stanova, gradonačelnik je rekao da je postupak pokrenut.

Treća točka dnevnog reda bavila se donošenjem odluke o raspisivanju natječaja za prodaju nekretnine u vlasništvu Grada Iloka. Gradonačelnik je pojasnio da se radi o kući u ulici I.G. Kovačića u Slovačkom kraju koju je Grad dobio u vlasništvo nakon dugih postupaka koji su prošli nakon smrti vlasnika, te da se Gradu trenutno ne isplati držati nekretninu u svom vlasništvu. Predložena početna cijena nekretnine je 234.000 kuna od strane Porezne uprave, no vijećnici su zaključili da kuća u pitanju ima realnu vrijednost od jedne trećine početne cijene. Jednoglasno je prihvaćen prijedlog gradonačelnika da se nekretnina pripoji natječaju prodaje ostalih nekretnina u vlasništvu Grada Iloka.

Četvrtom točkom je poništen postupak davanja koncesije za obavljanje dimnjačarskih poslova na području Grada Iloka iz razloga što nije pristigla niti jedna ponuda. Prema riječima gradonačelnika, postoji mogućnost da bi poduzeće Kom – Ilok d.o.o. obavljalo komunalne djelatnosti dimnjačarskih poslova.

Zatim je donesena odluka o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Iloka. Naime, ova odluka bila je samo formalnost, zbog promjena zakona od originalnog osnutka Kulturnog vijeća u Iloku. Iako je želju za članstvo u vijeću izrazilo 14 kulturnih udruga i ustanova, po novom zakonu je dopušteno samo 7 članova, tako da će preostalih 7 služiti kao promatrači.

Aktualna problematika vezana za prisilnu naplatu višegodišnjih dugovanja za komunalnu tj. vodnu naknadu bila je tema rasprave šeste točke dnevnog reda. Veliki je broj ljudi koji ne plaćaju komunalnu naknadu, te je Gradska služba Grada Iloka prema zakonskim odredbama nakon opomena primorana slati ovrhe neplatišama. Burna rasprava se vodila oko navodne nelegalnosti naplate dugovanja, te razloga zašto neki građani godinama nisu plaćali komunalne naknade, u pojedinim slučajevima i do 15 godina. No većina vijećnika se složilo da je ovrha na novčanim sredstvima neugodna za dužnika, ali je izravna posljedica dužnikova neplaćanja obveza. 

Naposljetku, gradonačelnik je povukao točke 7, 8, 9 i 10 sa dnevnog reda.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Lula da Silva pred povijesnim povratkom u Brazilu

Bivši vođa sindikata radnika, bivši predsjednik, bivši zatvorenik: na današnjim parlamentarnim izborima u Brazilu bi se lako moglo desiti da Lula da Silva pobijedi već u prvom krugu. A onda?...

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok