Vrlo slab odaziv na manjinske izbore u gradu Iloku

Jučer su održani izbori za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina koji, kako to propisuje Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina, djeluju na razini županija, gradova i općina.

glasackakutijaNa području Grada Iloka bilo je 6 biračkih mjesta koja su bila otvorena od 7 do 19 sati, a odaziv na izbore bio je vrlo slab. Na manjinskim izborima u Gradu Iloku za članove vijeća nacionalnih manjina za slovačku nacionalnu manjinu biralo se 15 članova te jednak broj za srpsku nacionalnu manjinu. Kako je objavilo Državno izborno povjerenstvo, na području Grada Iloka na manjinske izbore jučer je do 16,30 sati od 445 upisanih birača srpske nacionalne manjine na izbore izašao 41 birač ili 9,21%, dok je od 792 upisana birača slovačke nacionalne manjine na jučerašnje izbore pristupilo 47 birača odnosno 5,93 %.

Manjinska vijeća savjetodavna su tijela čiji se smisao ogleda u zauzimanju za poboljšanje statusa nacionalne manjine na područjima, među ostalim, kulture i obrazovanja.

 

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Što znamo o omikronu?

Gdje se već pojavio omikron, što čini varijantu toliko opasnom, kako je mogla nastati i kako se može spriječiti širenje - evo nekoliko odgovora.

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok