Održana je 21. sjednica Gradskog vijeća

Jučer je u Gradskoj vijećnici održana 21. sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka. Nakon usvajanja zapisnika s prethodne sjednice, predsjednik Vijeća zamolio je vijećnike da se aktualni sat prebaci za kraj sjednice, jer je gradonačelnik kasnio na sjednicu zbog blokade ceste radi izbjegličke krize. Nakon što je toj zamolbi udovoljeno, prešlo se na raspravu po točkama dnevnog reda.

slika gv 2010U prvoj točki dnevnog reda a na zahtjev Ministarstva uprave donesena je odluka o korištenju nekretnina i pokretnina u vlasništvu Grada za političko djelovanje. Tako su donesene tarife za plakate na oglasnim pločama, korištenje štandova i prostora u vlasništvu Grada. Odluka je donesena jednoglasno. U drugoj točki razmatran je prijedlog Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja Grada Iloka o dodjeli priznanja povodom Dana Grada. Usvojeni su prijedlozi Povjerenstva, kao i dodatni prijedlozi ustanova i vijećnika, te su tako priznanja Grada za ovu godinu dodijeljena: Gradskoj knjižnici i čitaonici, Tvrtki Triko d.o.o., Marku Krtiću, Šćefanu Čelovskom, Udruzi žena Bapčanke kao i pojedincima Rukavina, Lukinac, Mandić i Mandić, Blaženki Crvenković, juniorima HNK Hajduk Bapska te mažoretkinjama Ivi Groznici i Loreni Lačok. Odluka je usvojena jednoglasno. U trećoj točki bilo je govora o dodjeli gradskih koncesija za ovu godinu, te je rečeno da se ove godine planira dodijeliti samo jedna koncesija, na korištenje ugostiteljskog prostora u sklopu Dvorca Odeschalchi, a radi se o natječaju koji se raspisuje već duže vremena ali bez uspjeha. Odluka o ovoj točki donesena je jednoglasno. U četvrtoj točki Gradsko vijeće je jednoglasno ukinulo svoju Odluku o imenovanju stožera zaštite i spašavanja, jer po novome zakonu novoosnovano Zapovjedništvo civilne zaštite Grada Iloka imenuje gradonačelnik, koji je vijećnike upoznao sa svojom odlukom o imenovanju članova dotičnog tijela. U petoj točki, također jednoglasno, donesena je odluka o raspisivanju natječaja za stipendiranje studenata u akademskoj 2015./16. godini, a radi se o deset stipendija Grada Iloka, te po jednoj općina Vrbnik i Omišalj.

Nakon toga je uslijedio aktualni sat, jer je gradonačelnik u međuvremenu došao na sjednicu. Vijećnika Željka Sladetića zanimalo je gdje će se nositi šuta s gradilišta pravoslavne crkve, na što je gradonačelnik odgovorio da se na rješenju radi u dogovoru s predstavnicima crkve. Vijećnike Franju Kolaka i Zorana Relića zanimalo je što je s isplatom novca za štete od elementarnih nepogoda za ratarske kulture, na što je rečeno da je komisija za procjenu šteta odradila svoj posao, da su rezultati poslani ministarstvu u Zagreb, i da je na njima da dalje postupaju. Vijećnika Franju Kolaka zanimalo je i što s kućama u Bapskoj čiji su vlasnici izvan Bapske a ne održavaju se ili se urušavaju, te su tako opasnost za stanovnike Bapske. Gradonačelnik je odgovorio da se na rješenju radi, u suradnji s Hrvatskom vojskom i vlasnicima dotičnih kuća. Vijećnik Miroslav Bošnjak pohvalio je izgradnju stepenica od groblja do ulice Staklenac, te je upitao ima li nade da će se i dionica od Staklenca do Grobljanske izgraditi ove godine. Dobio je odgovor da bi i ta dionica trebala biti izgrađena ove godine ili dogodine. Vijećnik Ivan Plazonić pitao je što je s cestom prema groblju u Bapskoj, koju su autobusi koji su prevozili izbjeglice potpuno uništili. Dobio je odgovor da će se cesta u dogovoru s državnim vlastima sanirat ali kad i kako, ne može se reći. Vijećnika Ante Papka zanimalo je što je s nogostupom u ulici Matije Gupca, vijećnicima je dostavljen troškovnik, ali mu se on ne čini točnim, jer stanje na terenu odstupa od napisanog u troškovniku. Odgovoreno mu je da je troškovnik jedna stvar, a konačni račun druga. U konačnici je odrađeno manje radova za manji iznos novca. Vijećnika Papka također zanimalo je i kako se troše sredstva od prodaje i zakupa poljoprivrednog zemljišta, na što mu je gradonačelnik odgovorio da će odgovor dobiti pismeno ili na slijedećoj sjednici.

Ovim je iscrpljen dnevni red sjednice, te je predsjednik Vijeća zaključio sjednicu pozvavši vijećnike na svečanu sjednicu Gradskog vijeća povodom Dana Grada, blagdana sv. Ivana Kapistrana, koja će se održati u četvrtak 22. listopada, s početkom u 11 sati.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Što znamo o omikronu?

Gdje se već pojavio omikron, što čini varijantu toliko opasnom, kako je mogla nastati i kako se može spriječiti širenje - evo nekoliko odgovora.

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok