Na sjednici Gradskog vijeća nije izglasan proračun za 2016. godinu

U Gradskoj vijećnici jučer je održana 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka. Sjednici je nazočilo 16 vijećnika, a započela je usvajanjem zapisnika s prethodne sjednice, te aktualnim satom.

gv1512-1Na aktualnom satu u ime oporbe riječ je uzeo vijećnik Ante Papak, te je rekao da oni ovaj put neće imati pitanja za gradonačelnika, jer je na dnevnom redu i usvajanje proračuna, pa ne žele da se sjednica oduži niti se žele iscrpljivati manje važnim temama. Predsjednik Gradskog vijeća Željko Sladetić pitao je gradonačelnika kakvo je stanje dugovanja Grada, na što je gradonačelnik Zvonimir Dragun odgovorio da će dug do kraja godine biti smanjen za oko milijun i četiristo tisuća kuna.

Nakon toga usvojen je dnevni red, te se prišlo raspravi po njegovim točkama.

U prvoj točki dnevnog reda raspravljalo se o Prijedlogu odluke o zaduživanju Grada Iloka. Radi se o sredstvima za sudjelovanje Grada Iloka u projektu kanalizacije u Bapskoj. Budući da je natječajem prošla niža cijena ukupne vrijednosti radova, i ukupno sudjelovanje Grada smanjeno je sa šest na pet milijuna kuna. Odluka o zaduženju za šest milijuna kuna donesena je prošle godine s proračunom za ovu godinu, za koju su glasali svi vijećnici. Vijećnik Papak je na to rekao da će oporbeni vijećnici biti suzdržani, da oni jesu za razvoj i investicije, ali da im se čini da ova odluka vodi Grad u blokadu. Gradonačelnik je na to rekao da se, ukoliko se ova odluka ne donese, već započeti radovi u Bapskoj zaustavljaju, a Grad će morati platiti punu cijenu do sada izvedenih radova, tj. oko petnaest milijuna kuna. Zamjenik gradonačelnika Željko Prskalo dodao je da su upravo zbog ovoga projekta oporbeni vijećnici prošle godine i podržali proračun te da mu nije jasno zašto su sada suzdržani. Oporbeni vijećnici nakon toga su zatražili desetominutnu stanku. Nakon stanke, vijećnik Ante Papak je u ime oporbe izjavio da će oni ipak podržati ovu odluku, isključivo zbog mještana Bapske, kako se radovi ne bi zaustavljali, ali da će budno paziti da se svaka lipa utroši namjenski. Također je rekao da je oporba nezadovoljna ponašanjem zamjenika gradonačelnika Željka Prskala, koji vrijeđa oporbene vijećnike. Zamjenik gradonačelnika Prskalo zatražio je da se njegove točne riječi donesu u zapisniku, i ako se u njima nađe nešto uvredljivo, da će se vrlo rado ispričati oporbenim vijećnicima. Nakon toga jednoglasno je usvojena prva točka dnevnog reda.

gv1512-2U drugoj, trećoj i četvrtoj točki bilo je riječi o civilnoj zaštiti na području Grada. Jednoglasno je potvrđena Analiza stanja sustava civilne zaštite na području grada Iloka u 2015. godini, te su donesene Smjernice za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite za razdoblje od 2016.-2019. godine na području Grada, Prijedlog godišnjeg plana za razvoj sustava civilne zaštite na području grada Iloka za 2016. godinu. Peta i šesta točka, u kojima je bilo riječi o Odlukama o zaštiti izvorišta Mohovo i Turska Skela, povučene su s dnevnog reda i prebačene za slijedeću sjednicu na inzistiranje oporbe, koja je tražila da dobije uvid u karte vodo zaštitnoga područja. U sedmoj točki, na prijedlog povjerenstva, donesena je odluka o stipendiranju studenata u akademskoj godini 2015./2016., po raspisanom natječaju. U osmoj točki donesena je odluka o ukidanju statusa javnog dobra za određene nekretnine u Iloku, kako bi se od telekom operatera moglo naplatiti pravo služnosti za svjetlovodnu infrastrukturu.

Deveta točka bio je Proračun Grada Iloka za 2016. godinu, s pripadajućim popratnim aktima. Nakon što su oporbeni vijećnici rekli da će ostati suzdržani pri donošenju proračuna, prišlo se glasovanju. Budući da je osam vijećnika vladajućih glasalo za, a osam oporbenih vijećnika bilo je suzdržano, proračun nije usvojen te će uskoro biti zakazana nova sjednica Gradskog vijeća s istom točkom dnevnog reda.

Inače, prijedlog proračuna za 2016. godinu iznosi 24.830.570,00 kuna.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Što znamo o omikronu?

Gdje se već pojavio omikron, što čini varijantu toliko opasnom, kako je mogla nastati i kako se može spriječiti širenje - evo nekoliko odgovora.

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok