Odana počast ubijenim Iločanima tijekom 1944.godine

pocast_ubijenim_iloanimaPovodom pogibije Iločana za vrijeme Drugog svjetskog rata, tijekom 1944. godine,  jučer su gradonačelnik Miroslav Janić i zamjenik gradonačelnika Darko Prskalo uz građane grada Iloka odali počast paljenjem svijeća i polaganjem vijenca za sve stradale Iločane kod spomenika „Svjetlost dolazi“ . „U noći sa 7. na 8. prosinca 1944. godine pobijeno je na takozvanom „mrciništu“ oko 48 najviđenijih Iločana. To je bio strašan gubitak za Iločki narod o kojem se te davne 1944. godine nije smjelo govoriti, jer je pokolj utjerao strah u Iločane“, rekao je Mato Batorović o tim događajima. Nakon odavanja počasti u crkvi sv. Ivana Kapistrana za sve stradale 1944. godine, služena je sveta misa, a nakon mise je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Mato Batorović održao predavanje o pogibiji Iločana, za koje se još uvijek ne zna točno gdje se nalaze posmrtni ostaci, kao i točan broj žrtava. 

D.R.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Priče o nagađanjima Slovenije o "mirnom razlazu" BiH

Veleposlanica Slovenije Zorica Bukinac pozvana je u Ministarstvo vanjskih poslova BiH kako bi objasnila glasine o navodnim "novim geostrateškim planovima za Balkan". Vodstvo Slovenije kaže da je riječ o nesporazumu.

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok