Uskrsna čestitka nadbiskupa Marina Srakića

uskrsna_porukaĐakovačko-osječki nadbiskup i metropolit, mons. dr. Marin Srakić, jučer se u Nadbiskupskom domu u Đakovu tradicionalno susreo s novinarima te uputio svoju pastirsku uskrsnu poruku pod naslovom „Pred vama će tamo gdje je cvjetna strana Galileje“, u kojoj naglasak stavlja na istinu koju objavljuje Gospodinovo uskrsnuće, središnje otajstvo vjere u kojem sjaji 'zaglavni kamen' našega spasenja – Krist Gospodin koji je na križu 'raskinuo okove grijeha i smrti' te, uskrsnuvši od mrtvih 'vedro zasinu ljudskome rodu'. „Kad se činilo da je sve izgubljeno, kad je 'noć' bila mračnijom nego ikada prije - jer se i nad samoga Životvorca nadvila tama zla i smrti, tada je u uskrsnuću bljesnulo nepobjedivo svjetlo života koje rasvjetljuje sve naše staze, naše 'radosti i nade, žalosti i tjeskobe'“, rekao je u čestitki nadbiskup Srakić te pozvao vjernike da u svoje živote unesu uskrsno svjetlo te i sami u svijetu postanu svjedoci svjetla, nasuprot mnogovrsnoj tami koja pritišće pojedince.

Naglasio je kako su vjernici pozvani živjeti i naviještati radost uskrsnuća upravo tamo gdje žive, u svojim 'Galilejama', bez straha, hrabro i oduševljeno. „Ako smo kao Kristovi vjernici prigrlili životnu snagu uskrsnuća, moći ćemo svakoga dana i živjeti tu divnu 'novost života' te je kušati i u mnogovrsnim djelima ljubavi koju vrše svi oni što se uzdaju u Gospodina i u snagu njegova Duha te žive nasljedujući onu ljubav 'kojom je on nas ljubio'“, rekao je nadbiskup te svoj braći i sestrama, svećenicima, redovnicima i redovnicama u svoje ime i u ime biskupa Đure Hranića čestitao Uskrs, poželjevši da ih na svim stazama života vodi svjetlo i snaga koja dolazi iz susreta i zajedništva s uskrslim Gospodinom.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Što znamo o omikronu?

Gdje se već pojavio omikron, što čini varijantu toliko opasnom, kako je mogla nastati i kako se može spriječiti širenje - evo nekoliko odgovora.

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok