Križni put ulicama Iloka

crkva-sv-ivana-kapistranaKatolici danas obilježavaju Veliki petak, dan Isusove muke i smrti. Slavi se u Velikom tjednu, a zajedno s Velikim četvrtkom, Velikom subotom i Uskrsom čini Vazmeno trodnevlje. Veliki petak jedini je dan u godini u kojem nema euharistijskoga slavlja i ne zvone crkvena zvona. Veliki petak dan je u kojem Katolička crkva od vjernika traži post i nemrs. Od povratka u Ilok, na Veliki petak održava se veliki Križni put na kojemu se obilaze sva raspela u Iloku. Obred Križnog puta započinje u crkvi sv. Ivana Kapistrana, a potom se u procesiji ide do nogometnog igrališta, prema Cerijama, zatim Strossmajerovom ulicom na vrh Radićeve, preko Šokačkog brda u Vladimira Nazora, Matije Gupca, preko groblja i Faluga na Trg Adama Vereša u Slovačkom kraju, te stepenicama nazad u crkvu.

Ovaj veliki Križni put uveden je i održava se svake godine kao zahvala za sretan povratak u Ilok. Križni put započeo je jutros u 9,00 sati a završit će u crkvi sv. Ivana Kapistrana oko 13,00 sati.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Što znamo o omikronu?

Gdje se već pojavio omikron, što čini varijantu toliko opasnom, kako je mogla nastati i kako se može spriječiti širenje - evo nekoliko odgovora.

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok