Obilježavanje Međunarodnog dana Muzeja

mgidanmuzejaMuzej grada Iloka i ove se godine uključio u obilježavanje Međunarodnog dana Muzeja, čija je ovogodišnja tema „Muzeji u svijetu promjena. Novi izazovi-nove inspiracije“. Cilj je teme upozoriti na nužnost inovativnog razvoja institucija u vremenu koje dolazi, bez obzira na to je li riječ o velikim ili o malim muzejima. Projekcije budućnosti muzeja razmatraju njihovu ulogu u društvu, načine na koje se koriste potencijalima baštine, na to kakav je njihov odnos prema održivosti, inovacijama i novim medijima. Povodom Međunarodnog dana muzeja Muzej grada Iloka pripremio je danas cjelodnevni program s raznim kreativnim, glazbenim i likovnim aktivnostima. Tako će od 10,00 sati biti održana radionica pod nazivom Dječje igre našeg djetinjstva namijenjena djeci predškolske skupine Olovčice Dječjeg vrtića Crvenkapica iz Iloka. Tijekom radionice voditeljica iste kustosica Ružica Černi kroz igru s djecom obradit će brojalice, igre s pjevanjem te igre bez pjevanja. U 11,30 započet će edukativno-likovna radionica na kojoj će djeca izrađivati strip pod mentorstvom voditeljica Maje Novak i Kristine Hrubik. Dva najznačajnija povijesna razdoblja, vrijeme Nikole Iločkog i plemićke obitelji Odescalchi te dvorac u kojem je danas Muzej grada Iloka bit će prikazani u crtačkim tehnikama izradom stripa. Proces nastanka stripa će biti izrada scenarija, kadriranje, izrada skica i vlastita realizacija stripa. Kroz ovu radionicu djeca se upoznaju s procesima nastanka njima dobro poznatih medija, te uče kako se izraziti i komunicirati kroz sliku, bez riječi. Takav način izražavanja razvija iznimnu kreativnost, te zahtjeva razlučivanje bitnih činjenica i njihovo prikazivanje kroz crtež ili ilustraciju. Ovom radionicom, osim likovnih, djeca stječu verbalne i komunikacijske vještine.

Osim toga od 18,00 sati na programu je i splet plesova mlađe folklorne skupine KUD-a Julije Benešić iz Iloka te glazbeni program tamburaške sekcije istoimenog folklornog društva. U 19,00 sati održat će se otvorenje izložbe "Intarzije i duborezi" Wilhelma Ziera kroz projekt Zavičajni umjetnici. Autorica izložbe je kustosica Maja Novaković, a izložba će se moći pogledati do 21. lipnja 2012. godine. Program ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana muzeja u Muzeju grada Iloka bit će zaključen večerašnjim koncertom na gitari i mandolini glazbenika Tomislava Smolčića i Maksimilijana Borića, a koncert počinje u 20,00 sati.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Što znamo o omikronu?

Gdje se već pojavio omikron, što čini varijantu toliko opasnom, kako je mogla nastati i kako se može spriječiti širenje - evo nekoliko odgovora.

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok