U Bapskoj održana tradicionalna procesija na Tijelovo

tijelovo1U Bapskoj je jučer nakon misnog slavlja u 10,00 sati održana tradicionalna procesija ulicama sela povodom blagdana Tijelova. Kao i prijašnjih godina i ove su godine bile uređena tri stajališta – sjenice koja se uređuju kod križeva. Bapčani sjenice koje se uređuju za Tijelovo nazivaju „sivnice“ a načinjene su od svježeg lipovog granja te svečano urešene ručnim radovima i cvijećem. Sivnice su bile uređene u centru sela kod križa u ulici Antuna Radića, zatim kod križa na uglu ulica Hrvatskih branitelja i Ante Starčevića te kod križa na križanju ulica Grada Vukovara i J.J. Štrosmajera.

tijelovo2U Tijelovskoj procesiji vjernika sudjelovale su i ovogodišnje prvopričesnice koje su išle ispred baldahina – neba koje se nosi nad svećenikom s pokaznicom s Presvetim oltarskim sakramentom te prosipale latice cvijeća.  Tijelovo je katolički blagdan koji se slavi u četvrtak poslije svetkovine Presvetog Trojstva. Katolička crkva obilježava ga od 13. stoljeća kao spomen na ustanovljenje Euharistije na Veliki četvrtak.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Njemačka je dobila novog kancelara

Olaf Scholz je položio svečanu prisegu u Bundestagu nakon što je glasovima zastupnika svoje semafor koalicije izabran za novog njemačkog kancelara. Poslijepodne će u kancelarskom uredu od Angele Merkel preuzeti...

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok