HDSSB-ova konferencija za medije "Apel za spas Iloka"

U Hotelu Dunav održana je konferencija za medije HDSSB-a pod nazivom „Apel za spas Iloka“. Konferenciji za medije nazočilo je čelništvo HDSSB-a Grada Iloka, na čelu s predsjednicom Ana Marijom Juroš Groznica, predstavnici HDSSB-a županije Vukovarsko – srijemske, na čelu s predsjednikom Davorinom Pezerovićem, te saborski zastupnici HDSSB-a Dinko Burić i Boro Grubišić.

hdssb2Ana Marija Juroš Groznica naglasila je na samom početku konferencije da današnja tema nije politička i da cilj nije politizirati nego je cilj promjena smjera u kojem ide Grad Iloka. Gospodarsko stanje Iloka je izuzetno loše, toliko da mu prijeti egzodus – masovno iseljavanje stanovništva. U Iločkom HDSSB-u imaju viziju izlaska iz krize, kroz konkretne projekte gospodarskog razvoja, dodala je Juroš Groznica. Predsjednik mladeži HDSSB-a Grada Iloka Marko Zelenika ustvrdio je kako je u proteklih 10 godina Grad Ilok napustila 1/3 stanovništva, što ne čudi, jer je prema njegovim riječima položaj mladih u Iloku vrlo težak, te oni u potrazi za poslom sve više napuštaju Grad.

Predsjednik Gospodarskog vijeća HDSSB-a Vukovarsko – srijemske županije Mato Bilušković govoreći na konferenciji za medije ponudio je konkretna rješenja teškog gospodarskog stanja, ne samo na području Grada Iloka, nego i cijele Republike Hrvatske. On predlaže da u okosnicu Iločkog gospodarstva, a to je nekoliko tvrtki koje su ovaj Grad držale živim, a sada su na izdisaju, država uđe svojim kapitalom, te osovi te tvrtke na noge. Kako je država u većini iločkih tvrtki najveći vjerovnik, te ako one odu u stečaj, država će ostati bez svog potraživanja, a radnici bez radnih mjesta. Država bi kao dobar gospodar trebala zaštiti svoja potraživanja, tako da će ih pretvoriti u svoj ulog u tvrtkama i na taj način tvrtke s lošom bilancom pretvori u tvrtke sa zdravom bilancom. To je jedina mjera koja može očuvati radna mjesta u Iloku, ustvrdio je Bilušković. Te je uputio apel Vladi RH u kojem navodi da se u Iloku nalazi velika količina neiskorištenih nekretnina namijenjenih gospodarskoj proizvodnji, te bi restrukturiranjem, odnosno ulaskom države u vlasničku strukturu tih tvrtki, bila spašena radna mjesta i osigurana budućnost Iloka.

Saborski zastupnik HDSSB-a Boro Grubišić, govoreći na konferenciji za medije, ustvrdio je da je Slavonija na koljenima s najnižim BDP-om po glavi stanovnika u RH, a sve zbog maćehinskog odnosa svih dosadašnjih Vlada. Grubišić se dotaknuo i pitanja šarengradske ade, koja je dio teritorija RH, a kojom gospodari Republika Srbija. Istaknuo je da međudržavno povjerenstvo, osnovano zbog rješavanja pitanja šarengradske ade, ne radi ništa, te se postavlja pitanje da li je šarengradska ada ratni plijen Srbije. Saborski zastupnik Dinko Burić, također ističe da je loš odnos vladajućih u posljednjih 20 godina prema slavonskim županijama rezultirao time da na ljestvici najrazvijenijih županija, upravo 4 slavonske županije zauzimaju posljednja 4 mjesta. HDSSB nastoji apeliranjem i konkretnim prijedlozima otvoriti oči izvršnoj vlasti, kako bi se što prije popravilo gospodarsko stanje, prije svega u Slavoniji. Burić je na kraju dodao da "Apel za spas Iloka" simbolizira i apel za Vukovarsko – srijemsku županiju, te apel za Slavoniju i Baranju u cjelini.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

SPONZORI

Vijesti

Carina za CO2 na granicama EU-a: revolucija ili protekcionizam?

Europska unija žuri s uvođenjem mjera za zaštitu klime i uvodi carinu za ugljični dioksid na uvezenu robu. Je li to početak održivije svjetske trgovine ili čisti protekcionizam?

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

Opširnije