Početkom kalendarske godine, u vinogradima je započela sezona radova i to zimskom rezidbom. Početak radova je simbolički obilježen proslavom sv.Vinka, dok su Iločki Podrumi i kooperanti tvrtke ove godine započeli sa radovima sredinom mjeseca. Dosada je rezidba završena na oko 50 hektara vinograda u vlasništvu tvrtke, a kao i proteklih godina rezidba se provodi na način koji osigurava što manje opterećenje vinove loze. Preporuka Iločkih podruma kooperantima tvrtke je da se reže na jednu lucu i jedan reznik, što je po riječima direktora Mladena Papka, jedini način da se uzgoji grožđe odgovarajuće kvalitete, koje će rezultirati proizvodnjom vina konkurentne tržišne kvalitete. Osim kvalitete, ovim načinom uzgoja se dobiva i količina grožđa po hektaru koja je predviđena zakonskom regulativom, manji su troškovi prskanja i sami nasadi su otporniji na bolesti vinove loze.
S.B.