Jučer održana sjednica Gradskog vijeća

gvilok0308Iločki vijećnici jučer su održali sjednicu Gradskog vijeća. Prije rasprave po točkama dnevnog reda održan je aktualni sat. Vijećnicu Melitu Jurgec zanimalo je što je s poštanskim uredima u Šarengradu i Bapskoj i hoće li ostati otvoreni. Gradonačelnik je odgovorio da se uredi u naseljima neće ugasiti do kraja godine jer je Grad pristao na zahtjev za sufinanciranje nerentabilnih ureda. Naime, analizom s Hrvatskom poštom utvrđeno je da  poslovni gubitak poštanskog ureda u Šarengradu iznosi  65 tisuća kuna, a u Bapskoj 25 tisuća kuna te da će uredi do kraja godine ostati otvoreni jer će se sufinancirati na godišnjoj razini u iznosu od 90 tisuća kuna.

Vijećnik Dragan Janiček upitao je gradonačelnika Janića s obzirom da 24 sata dnevno koristi službeni automobil da li u isto vrijeme prima i cipelarinu, na što mu je gradonačelnik odgovorio potvrdno. Vijećnika Željka Sladetića zanimalo je postoji li mogućnost da se korisnicima programa pomoć u kući starijim osobama omogući najnužniji prijevoz kao što je to do zdravstvenih ustanova, na što je gradonačelnik odgovorio da u ovom trenutku Grad jednostavno to ne može zbog nedostatka financijskih sredstava.

Tom prilikom gradonačelnik je vijećnike upoznao da je od 01. kolovoza u Iloku počeo raditi „tim 2“, hitna medicinska pomoć kojeg čine medicinski tehničar i vozač, a radi 24 sata dnevno. Pored stalnog dežurstva u ambulanti, tu je i liječnik u pripravnosti. Dogradonačelnik Darko Prskalo izvijestio je vijećnike o predstojećoj tradicionalnoj manifestaciji 45. Iločkoj berbi grožđa koja će se održati od 26. kolovoza do 02. rujna ove godine.

Ovogodišnja manifestacija koštat će oko 230 tisuća kuna, od čega je 100 tisuća osigurano iz gradskog proračuna, 100 tisuća iz donacija, dok će kao generalni sponzor manifestacije sudjelovati Iločki podrumi s 35 tisuća kuna. U sastavljanju ovogodišnjeg programa manifestacije sudjelovalo je Kulturno vijeće grada Iloka, gradonačelnik Miroslav Janić te direktor TZ grada Iloka Ivica Miličević.

Program ovogodišnje manifestacije sadrži i jednu novinu. Naime, u sklopu Pudarine održat će se prvi Izbor Kraljice Iločke berbe grožđa - izbor najljepše djevojke ili snaše u narodnoj nošnji,  a pobjednica izbora sudjelovat će u središnjem programu manifestacije. Gradski vijećnici su na jučerašnjoj sjednici dali suglasnost na izmjenu Statuta Gradske knjižnice i čitaonice Ilok, dok je izdavanje suglasnosti na novi statut Muzeja grada Iloka odgođeno za iduću sjednicu Gradskog vijeća.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Što znamo o omikronu?

Gdje se već pojavio omikron, što čini varijantu toliko opasnom, kako je mogla nastati i kako se može spriječiti širenje - evo nekoliko odgovora.

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok