Prvi maraton čikli na Dunavu

cikladunav1U okviru 45. Iločke berbe grožđa, u organizaciji veslačke udruge Dunavska čikla jučer se održala utrka-maraton čikli na Dunavu od Vukovara do Iloka. Na  prvom veslačkom maratonu koji se vozio na stazi dugoj 34 kilometra na Dunavu sudjelovalo je devet ekipa: Košarkaški klub Ilok, Rukometni klub Ilok, Rudi i sinovi, Žuti mravi, ŠRU Šaran Ilok, Dunavska čikla, Vukovar, Šarengrad te ekipa gostiju iz Sombora – Somborski salašari.

ciklamedaljeEkipa posade bila je sastavljena od sedam veslača a vozilo se isključivo na starim izvornim plovilima tzv. dunavskim čiklama.  Prvi na cilj u Ilok stigla je posada ekipe Šarengrad. Rutu od Vukovara do Iloka prešli su za 3h i 18min. Drugo mjesto zauzela je ekipa KK Ilok, ostvareno vrijeme 3h i 26min, dok je treća bila ekipa Vukovar koji su na cilj stigli za 3h i 30min. Jedna od zanimljivosti maratona je da je za ekipu Šarengrad nastupio kao kormilar šezdesetdevetogodišnji Dragan Simić, najstariji sudionik utrke te šarengradski župnik fra. Josip Šoštarić. Nakon završetka maratona najboljima su dodijeljene medalje.

Predsjednik veslačke udruge Lovro Ivanković zahvalio se svima koji su omogućili održavanje prvog maratona čikli, kao i sponzorima i sudionicima maratona te publici koja je bodrila i dočekala veslače na cilju. Iako je udruga veslača Dunavska čikla tek nedavno osnovana, već su nastupili na ovogodišnjem maratonu lađa na Neretvi gdje je posada zauzela 24-to mjesto što je članove udruge ohrabrilo za sudjelovanje i na idućem maratonu lađa na rijeci Neretvi od Metkovića do Ploča. Nakon sudjelovanja naših veslača na ovom najpoznatijem veslačkom maratonu u Hrvata, osim što je poraslo zanimanje za udrugu, porastao je broj zainteresiranih za bavljenje veslanjem tako da ova udruga okuplja sve više mladih ljudi.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Što znamo o omikronu?

Gdje se već pojavio omikron, što čini varijantu toliko opasnom, kako je mogla nastati i kako se može spriječiti širenje - evo nekoliko odgovora.

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok