Svečano proslavljen blagdan Male Gospe u Bapskoj

crkva_bapskaNa blagdan Male Gospe u Crkvi Blažene Djevice Marije na Bapskoj je proslavljen kirbaj svečanom koncelebriranom svetom misom koju je predvodio mons. Eduard Španović, župnik župe sv. Dimitrija u Sremskoj Mitrovici i generalni vikar Srijemske biskupije. Vjernici su se za taj blagdan pripremali molitvenom devetnicom. Na svečanom misnom slavlju bili su prisutni svećenici iz vukovarskog dekanata i mnoštvo vjernika. Mons. Španović u svojoj propovijedi istaknuo je kako se kod Blažene Djevice Marije okupljamo kao kod Majke koja prepoznaje potrebe svoje djece, te da Marija potrebe vjernika zagovara kod svoga Sina, Isusa Krista. Blagdan Male Gospe ili Rođenje Blažene Djevice Marije je prilika donijeti Mariji za rođendanski dar svoje srce i prisutnost jer kao svaka majka i Marija je najsretnija kada se djeca oko nje sastanu. Na kraju svete mise prečasni Pavo Kolarević, župnik u Bapskoj i dekan vukovarskog dekanata zahvalio se svim prisutnima, a na poseban način predsjedatelju slavlja mons. Eduardu Španoviću. Župnik Kolarević, citirajući pokojnog patera Antuna Bošnjakovića, redovnika Družbe Isusove naveo je kako se i tijekom davnih vremena okupljalo mnoštvo vjernika u Crkvi Blažene Djevice Marije na Bapskoj, pa je tako naveo da se još davne 1663. godine blagdan Male Gospe proslavio uz prisutnost 15 svećenika i mnoštva vjernika. Iste godine je slavlje predvodio također ondašnji generalni vikar srijemskog dijela tada Đakovačke ili bosanske i srijemske biskupije. Do sada prvi pisani spomenik koji govori o Crkvi na Bapskoj datira iz 1332. godine.  Slika Gospe Bapske prema dosadašnjim izvorima naslikana je 1727. godine, a naziva se "slika rođenja Velike Majke".

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Varšava - skup populista bez zajedničkog nazivnika

U Varšavi su europski desni populisti razgovarali o boljoj suradnji. No stručnjaci su prilično skeptični po pitanju dugoročnog saveza. Marin Le Pen staje na stranu Poljske u pravnom sporu s...

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok