Održana 6. sjednica Gradskog vijeća

Gradski vijećnici Grada Iloka jučer su održali šestu po redu sjednicu Gradskog vijeća. Prije početka aktualnog sata na dužnost novog člana Gradskog vijeća, umjesto sada već bivšeg vijećnika Petra Čobankovića koji je podnio ostavku na tu dužnost, ispred koalicije HDZ-HSLS-DC-HSP imenovan je Andrija Papak.

gv1Tijekom aktualnog sata samo su dva vijećnika imala pitanja za gradonačelnika Miroslava Janića. Vijećnika Dragana Janičeka iz redova HSP dr. Ante Starčević zanimalo je da li će poljoprivrednicima biti ublažene posljedice od elementarne nepogode. Gradonačelnik Janić odgovorio je kako je svima poznato da su nas ove godine pogodile dvije elementarne nepogode- smrzavanje i kasni mraz tijekom mjeseca travnja te zatim dugotrajno sušno razdoblje i ekstremno visoke temperature, što je prouzročilo velike štete na poljoprivrednim usjevima, ali i višegodišnjim nasadima. Procjenu štete od elementarnih nepogoda obavilo je gradsko povjerenstvo za procjenu šteta te utvrdilo da ukupna materijalna šteta na području grada Iloka iznosi preko 50 milijuna kuna, od čega se oko 35 milijuna odnosi na štetu nastalu od smrzavanja, a 25 milijuna kuna na štete nastale zbog dugotrajne suše. Govoreći o saniranju posljedica elementarnih nepogoda,  gradonačelnik je rekao kako postoji mogućnost da se Grad odrekne  naknade za zakup poljoprivrednog zemljišta, no da tu još čekaju smjernice Vlade. „Kada stigne Vladina odluka, na Gradskom vijeću će biti iznesen prijedlog vezan za elementarnu nepogodu, da li ćemo ići na smanjenje otkupa zemljišta, onu što je u zakupu ili ćemo ići na odricanje tih sredstava“, naveo je Janić.

Vijećnika Ivana Vrljića iz redova HSLS-a zanimalo je do kuda se stiglo s radovima na pročistaču otpadnih voda te što je s najavljenim razdvajanjem djelatnosti Komunalija na vodoopskrbu i odvodnju. Pročistač otpadnih voda, odgovorio je gradonačelnik, bit će gotov najkasnije idući mjesec i stavljen u probni rad. U Komunalnom poduzeću Komunalije će se vodoopskrba i odvodnja do kraja godine odvojiti od ostalih tržišnih djelatnosti tvrtke, najavio je gradonačelnik. Model izdvajanja ovih komunalnih djelatnosti bit će prezentirano Gradskom vijeću, a s obzirom da Grad ima Ugovor na koncesiju sa komunalnim poduzećem do 2015. godine, gradonačelnik je napomenuo da je najisplativije da se u okviru te tvrtke razdvoje spomenute djelatnosti, kao dvije službe.

Gradski vijećnici na sjednici su jednoglasno usvojili polugodišnji Izvještaj o izvršenu proračuna Grada Iloka za razdoblje od 01.01. do 30.06. 2012. godine. Isto tako donesena je odluka o imenovanju ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice Ilok po provedenom natječaju te je na radno mjesto ravnateljice na mandat od četiri godine imenovana Renata Banožić.

Uz izmjene članka 31. i članka 42. Statuta Muzeja grada Iloka, vijećnici su usvojili novi Statut Muzeja grada Iloka. Isto tako, Gradsko vijeće donijelo je odluku da će raspisati natječaj za imenovanje ravnatelja Muzeja grada Iloka iz razloga što Upravno vijeće Muzeja ni nakon pet godina nije donijelo tu odluku i raspisalo natječaj, a kako su zakonski rokovi istekli Gradsko vijeće dužno je raspisati natječaj. 

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Što znamo o omikronu?

Gdje se već pojavio omikron, što čini varijantu toliko opasnom, kako je mogla nastati i kako se može spriječiti širenje - evo nekoliko odgovora.

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok