Šarengrađani najoštrije osuđuju devastaciju šuma na Šarengradskoj adi

sgdadaVijeće Mjesnog odbora Šarengrad izdalo je priopćenje u kojem najoštrije osuđuje devastaciju šuma na Šarengradskoj adi od strane Srbije. Stoga pozivaju, zahtijevaju i apeliraju na Vladu RH i premijera Zorana Milanovića, Ministarstvo poljoprivrede i ministra Tihomira Jakovinu te Hrvatske šume i predsjednika uprave Ivana Pavelića da poduzmu žurne i odgovarajuće, učinkovite korake kako bi zaštitili interese RH, a Šarengradsku adu zaštitili i sačuvali od daljnje devastacije i pljačke. Ukoliko se ne poduzmu adekvatni koraci VMO Šarengrad najavljuje da će pozvati mještane Šarengrada i ostale stanovnike s područja županije da sami zaštite adu. U slučaju nastavka sječe šume na Šarengradsoj adi, VMO Šarengrad najavljuje blokadu plovnog puta na Dunavu i državne prometnice koja prolazi kroz Šarengrad.

Šarengradska ada, površine skoro oko 1000 ha, nakon Domovinskog rata van je dosega i gospodarenja njezinih pravih vlasnika, mještana Šarengrada i Republike Hrvatske. Na njoj se nalazi 700 ha šume i skoro 300 ha pašnjaka, prije rata na Šarengradskoj adi na ispaši se nalazilo preko 300 konja, 500 goveda i tisuće svinja, u Šarengradskim ritovima ribu je izlovljavalo 15 registriranih ribara-alasa. Šarengradska ada je jedan od najvećih ornitoloških rezervata u ovom dijelu Europe, po važnosti iza Kopačkog rita i najveće mrjestilište divljeg šarana i ostale ribe na Dunavu.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Carina za CO2 na granicama EU-a: revolucija ili protekcionizam?

Europska unija žuri s uvođenjem mjera za zaštitu klime i uvodi carinu za ugljični dioksid na uvezenu robu. Je li to početak održivije svjetske trgovine ili čisti protekcionizam?

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok