Održana 7. sjednica Gradskog vijeća

gv1010Na aktualnom satu, jučer održane 7. sjednice Gradskog vijeća Grada Iloka, vijećnicu HSP-a dr. Ante Starčević Melitu Jurgec zanimalo je dokle se stiglo s radovima na kanalizaciji u Šarengradu, na što je gradonačelnik Miroslav Janić odgovorio da se završava prva faza radova, te kreću radovi na promjeni cjevovoda Šarengrad – Mohovo. Vijećnik SDP-a Željko Sladetić postavio je pitanje izgradnje dječjeg igrališta na Falugama, na što je gradonačelnik odgovorio da Grad na Falugama nema lokaciju na kojoj bi se moglo izgraditi igralište. Vijećnik HSS-a Željko Prskalo opet je aktualizirao pitanje prolaza prema Dunavskoj ulici. Dobio je odgovor da je Grad Ilok angažirao odvjetnika koji će pokrenutu spor za otvaranje spornog prolaza.

Nakon aktualnog sata, prešlo se na raspravu po točkama dnevnog reda. Održana je rasprava, te su donijete odluke o dodjeli javnih priznanja zaslužnim građanima povodom Dana Grada Iloka. Raspravljalo se i o programu obilježavanja Dana Grada koji će se odvijati od 17. Do 27. Listopada, a za koji Kulturno vijeće još mora konačno definirati program.

Dogradonačelnik Darko Prskalo izvijestio je vijećnike o novom načinu sufinanciranja prijevoza srednjoškolaca. Po novoj odluci, Vlada RH sufinancira prijevoz u iznosu 75%, dok preostalih 25% snose županija, Grad i prijevoznik. Od ove školske godine roditelji više neće sudjelovati u financiranju učeničkih karata, a udio koji će snositi Grad Ilok je 8,3% od cijene karte.

Dosta rasprave povelo se o odluci Vlade RH o otpisu dijela zakupnine, naknade za dugogodišnji zakup za ribnjake i naknade za koncesiju za poljoprivredno zemljište u vlasništvu RH. Iako se vlada odrekla svog dijela ovih naknada, te isto to preporučila i jedinicama lokalne i regionalne samouprave kako bi se ublažile posljedice suše po poljoprivrednike, Vijeće je odlučilo da Grad Ilok ipak neće otpisati svoja potraživanja koja mu pripadaju s naslova koncesija i zakupnina. Ova odluka obrazložena je činjenicom da bi se ovim otpisom privatne zakupce dovelo u nepovoljniji položaj, u odnosu na zakupce državnog zemljišta, tim više što su i zakupnine u privatnoj sferi znatno više od onih koje se plaćaju za državno zemljište. Osim toga, otpis bi imao i značajan negativan utjecaj na proračun Grada Iloka, jer se radi o iznosu većem od 200 000 kuna.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Komentar: Angela Merkel odlazi, ali njezin politički stil ostaje

Kad savezna kancelarka nepovratno napušta političku pozornicu mnogi u inozemstvu se pitaju, hoće li Njemačka ostati predvidiva. Takve brige nisu utemeljene, smatra Rosalia Romaniec.

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok