Povodom Dana Grada Iloka održana svečana sjednica Gradskog vijeća

Blagdan je sv. Ivana Kapistrana, zaštitnika župe i Grada, ujedno i središnji dio proslave Dana Grada Iloka. Program obilježavanja započeo je 17. listopada "Kolonom sjećanja" te je nastavljen proteklih dana kulturnim sadržajima. Čelnici grada jučer su položili vijence na gradskom katoličkom groblju u spomen žrtvama Domovinskog rata i poginulim braniteljima.

sgvU prisutnosti brojnih gostiju, u Muzeju Grada Iloka održana je svečana sjednica Gradskog vijeća. Gradonačelnik Miroslav Janić podnio je godišnje izvješće o radu te napomenuo kako su u proteklih godinu dana završena dva kapitalna projekta, obilaznica Iloka i uređenje stare gradske jezgre. Pored ta dva projekta, nastavljeni su i radovi na još nekim ključnim projektima, koji za sada idu po planu, te će se i u idućoj godini intenzivno raditi na njima. Čestitke povodom Dana Grada građanima Iloka uputili su Željko Cirba, zamjenik vukovarsko – srijemskog župana, Jadranka Kosor saborska zastupnica i počasna građanka Iloka, te Anteo Milos, gradonačelnik Novigrada koji je s gradonačelnikom Iloka potpisao Povelju prijateljstva između dva grada.

plaketa1Na svečanoj sjednici, tradicionalno, uručena su javna priznanja pojedincima i ustanovama koji su doprinijeli razvoju i promociji grada. Plakete su dodijeljene Dječjem vrtiću Crvenkapica za postignuća u radu s djecom i promociju Grada Iloka, Muzeju Grada Iloka za 60 godina rada, očuvanja, promicanja i zaštite kulturne baštine, Jarmilki Mudroh za dugogodišnji volonterski rad s djecom u okviru SKPD Ljudevit Štur, dok su zahvalnice dodijeljene mažoretkinjama Melani Đurković i Sari Marić za postignuće i predstavljanje Grada na državnom prvenstvu. Nagrade u iznosu od 1.000,00 kn dodijeljene su učenicima srednje škole, koji su prethodnu godinu završili odličnim (5,0) uspjehom. Svečanu sjednicu Gradskog vijeća svojim nastupom uveličali su muški pjevački zbor Iločani, VIS Glasnici nade, te Iločki mališani. Središnji program obilježavanja Dana Grada započeo je danas u 10,00 sati procesijom vjernika, hodočasnika i gostiju koja je krenula od Kapelice sv. Ivana Nepomuka na tržnici do župne crkve sv. Ivana Kapistrana, gdje je služena svečana sveta misa koju je predvodio mons. Marin Srakić, nadbiskup đakovačko-osječki. Ispred crkve, povodom dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, izloženi su proizvodi od žitarica. A večeras, u 19:30 u Muzeju Grada Iloka održat će se promocija znanstveno obrazovnog filma "Stella Maris Slavonskih žitnih polja". Obilježavanje ovogodišnjeg Dana Grada Iloka završit će u Zgrebu, dvodnevnom manifestacijom (26. i 27. listopada) posvećenom Iloku, u organizaciji Društva Iločana i prijatelja Iloka.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Što znamo o omikronu?

Gdje se već pojavio omikron, što čini varijantu toliko opasnom, kako je mogla nastati i kako se može spriječiti širenje - evo nekoliko odgovora.

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok