Održana 8. sjednica Gradskog vijeća

Sinoć je održana 8. sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka na kojoj je zabilježena još jedna u nizu ostavki iločkih gradskih vijećnika. Naime, Ivan Vrljić iz redova koalicije HDZ-HSLS-DC-HSP, dao je ostavku na mjesto člana Gradskog vijeća Grada Iloka. Na njegovo mjesto, izabrani je kandidat na listi iste koalicije Franjo Kolak.

gv2211Prije aktualnog sata predstavnik tvrtke Primani d.o.o. iz Zagreba održao je izlaganje o projektu vjetroparka Ilok. Nakon izlaganja zanimalo ga je postoji li mogućnost da se nastavi s projektom vjetroparka u Iloku koji je vrijedan oko 75 milijuna eura, a pokrenut je još 2008. godine postavljanjem mjernih uređaja isplativosti vjetroelektrane. No, u međuvremenu došlo je do izmjene prostornog plana na području Grada Iloka te je između ostalog, područje predviđeno za izgradnju vjetroparka proglašeno zaštićenom ekološkom zonom. Pitanje vjetroparka bilo je pokrenuto još u prošlom sazivu Gradskog vijeća, kada je rečeno da se ne može pristupiti daljnjoj realizaciji projekta jer je to područje zaštićene ekološke zone te da na tom području neće biti izmjene prostornog plana. Ukoliko ipak postoji mogućnost izmjene prostornog plana kako bi se odobrila realizacija projekta na prostoru i obimu kako je početno bilo planirano, predstavnik tvrtke Primani istaknuo je da su spremni financirati izmjene prostornog plana. Nakon kraće rasprave vijećnika zaključeno je da se ponovno pokrene inicijativa kako bi se utvrdilo može li se izvršiti promjena prostornog plana.

Što se tiče vijećničkih pitanja, vijećnika Ivana Barbarića zanimalo je postoji li odlagalište građevinskog otpada u Iloku? Gradonačelnik Miroslav Janić odgovorio je da se građevinski otpad odvozi na obilaznicu s tim da se komunalnom redaru odvoz treba najaviti, a nakon odlaganja otpad sanirati.

Vijećnika Zorana Relića zanimalo je do kuda se stiglo u rješavanju prolaza prema Dunavskoj ulici, na što mu je pravnica grada Tatjana Faletar odgovorila da je na tom pitanju angažiran odvjetnik te da je predana tužba na Trgovačkom sudu u Osijeku za izlazak iz posjeda.

Vijećnik Željko Sladetić upitao je do kada traje ugovor Grada Iloka s Vinkovačkom televizijom i Radio Ilokom, te ima li se namjera obnavljati ugovor sa spomenutom medijskom kućom iz Vinkovaca? Ugovor s Vinkovačkom televizijom istekao je 01.11.2012., ali je već potpisan novi, tako da Grad nastavlja dalje suradnju sa VKTV-om, odgovorio je gradonačelnik Janić. Što se tiče Radio Iloka, gradonačelnik je rekao kako Radio nije u stopostotnom vlasništvu Grada, dodavši kako i drugi vlasnici trebaju sudjelovati u financiraju ili se trebaju odreći vlasničkog udjela. Inače, Radio Ilok s Gradom Ilokom nikada nije imao potpisan bilo kakav ugovor o suradnji. Predsjednik Gradskog vijeća Zvonimir Dragun napomenuo je da je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća dogovoreno da će o produženju ugovora s Vinkovačkom televizijom odlučivati gradski vijećnici na sjednici Gradskog vijeća, no taj dogovor, kako se vidi, ipak od strane gradonačelnika nije ispoštovan.

Osim ovih tema, na jučerašnjoj sjednici Gradski vijećnici nisu prihvatili ostavku Branke Šulc na mjesto članice/predsjednice Upravnog vijeća Muzeja grada Iloka.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Što očekivati od Bidenovog samita o demokraciji?

Kako bi se ponovo etablirao kao čvrsta demokracija, SAD je pozvao na virtualni globalni samit o demokraciji. Tko je pozvan, tko nije i što se može očekivati od tog sastanka...

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok