Ledena berba traminca na Principovcu

led2Na položaju Principovac jutros je započela ledena berba grožđa. Šestu godinu za redom stvorili su se uvjeti za ledenu berbu u vinogradima Iločkih podruma te je ove godine ostavljeno 3 hektara za ledenu berbu grožđa sorte traminac na spomenutom položaju, koji po svojim karakteristikama spada među najbolje vinogradarske položaje u ovom dijelu Europe. „Malo koje vinogorje u Hrvatskoj može se pohvaliti s ovakvim uvjetima, mislim da u Hrvatskoj možda ima dva ovakva vinogorja koja u redovitim berbama postižu dobre kvalitete, a onda iza toga i u predikatnim berbama postižu jednaku dobru kvalitetu, ali i uvjete za gotovo svih pet kategorija predikatnih berbi. Ove godine očekujemo male prinose, oko 500 litara po hektaru, tako da s 3 hektara možemo najviše očekivati od 1000 do 1500 litara vina, jer je oko 50 posto grožđa istrunulo i propalo, no one bobice koje su ostale zdrave dat će iznimno visoku kvalitetu mošta, a onda i vina“, rekao je predsjednik Uprave Iločkih podruma Mladen Papak koji je budno nadgledao današnju ledenu berbu grožđa na Principovcu.

Berba ovih dragocjenih slatkih bobica spada u vrhunac proizvodnje vina. Preduvjet za ledenu berbu grožđa je temperatura ispod minus 7 stupnjeva u trajanju najmanje tri dana, a bobice moraju biti smrznute dok se prerađuju. Takav mošt sadrži najmanje 127 Oechsla. Ovakva berba najčešće se odvija krajem prosinca ili početkom siječnja. Puno sunca i malo padalina tijekom jeseni pogodovalo je visokim postocima šećera grožđa, što daje mogućnost da će ove godine biti odlična ledena berba. Zadnja ledena berba Iločkih podruma koja je napunjena u bocu je ona iz 2008. godine i koja je osvojila prestižne svjetske nagrade; srebrne medalje u natjecanjima Bacchus u Madridu, Vinalies China 2012., te Femmes et vins du monde u Monacu, ali i prestižno priznanje Decanter World Wine Award.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Što znamo o omikronu?

Gdje se već pojavio omikron, što čini varijantu toliko opasnom, kako je mogla nastati i kako se može spriječiti širenje - evo nekoliko odgovora.

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok