Usvojen proračun Grada Iloka za 2013. godinu

gv1512Održana je 9. sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka. Kako se i očekivalo, najviše rasprave povelo se o prijedlogu proračuna za nadolazeću 2013. godinu. Predloženi proračun gotovo je identičan onom za ovu godinu, iznosi blizu 27 milijuna kuna, iako je bilo za očekivati da će se zbog gospodarske krize koja se snažno osjeti u našem gradu, nastojati na uštedama. Naprotiv, u jeku gospodarske krize, gradonačelnik predlaže proračun u kojem su povećana sredstva za Iločku berbu grožđa, kao i sredstva za manifestacije u Bapskoj, Šarengradu i Mohovu. Vijećnici HSS-a, HNS-a, SDP-a i HDSSB-a predložili su amandmane na proračun. Prvi se odnosio na upravo spomenuto povećavanje rashoda za manifestacije mjesnih odbora, gdje su vijećnici zatražili vraćanje na prošlogodišnju razinu, kako bi se ta sredstva iskoristila za važnije stvari od manifestacija. Tijekom žustre rasprave o ovom amandmanu, vijećnik HSS-a Željko Prskalo konstatirao je da je ovo očit način gradonačelnikova kupovanja naklonosti birača u selima pred nadolazeće lokalne izbore. Drugi amandman odnosio se na ukidanje naknade komunalnim redarima za uporabu vlastitog vozila, uz obrazloženje da tu naknadu ne bi trebali primati jer se isključivo koriste službenim (gradskim) automobilom. Treći amandman odnosio se na povećanje sredstava koja Radio Ilok dobiva iz proračuna, uz istovremeno smanjene sredstava Vinkovačkoj televiziji. Radio Ilok je u posljednje vrijeme, zbog loše gospodarske situacije, koja je za sobom povukla pad prihoda od oglašavanja, u nezavidnoj financijskoj situaciji, te bi povećanje proračunskih sredstava značilo opstanak i očuvanje radnih mjesta. S tom činjenicom su svi vijećnici, a također i gradonačelnik, vrlo dobro upoznati. Ipak, to nije omelo gradonačelnika da sva tri amandmana odbije. No, to ne iznenađuje toliko, koliko iznenađuje stav vijećnika HSP-a dr. Ante Starčević, koji su do sada čvrsto zauzimali stajalište kako radio treba spasiti, a onda odjedanput, iz samo njima znanih razloga, su tu činjenicu u potpunosti zanemarili, zadovoljivši se povećanjem sredstava seoskim manifestacijama. Evo i konkretno o kojim se sredstvima radi: pored proračunskih sredstava koja idu kroz druge stavke ka mjesnim odborima, isključivo za manifestacije MO Bapska dobit će 130.000 kn, prošle godine je to iznosilo 55.000 kn, MO Šarengrad 100.000 kn, prošle godine 45.000 kn, a MO Mohovo 70.000 kn, dok je prošle godine iznos bio 30.000 kn. Usporedbe radi, zadnja iločka berba grožđa, manifestacija koja traje nekoliko dana i koju posjete tisuće posjetitelja koštala je 230.000 kn.

Jedini amandman koji je djelomično prihvaćen je onaj vijećnika srpske nacionalne manjine Slobodana Savića, kojim je zatraženo financiranje kupovine obiteljske kuće u kojoj bi Vijeće srpske nacionalne manjine u Gradu Iloku imalo svoje prostore. Spomenutim amandmanom još je zatraženo financiranje dijela završnih radova na objektu srpske pravoslavne crkve u Iloku, te sanacija srpsko – pravoslavnih crkava u Šarengradu i Mohovu.

Na koncu, proračun je usvojen s devet glasova za (HDZ, HSLS, DC, VSNM, HSP dr. AS), dok je osam vijećnika bilo protiv ovakva proračuna (HSS, HNS, SDP, HDSSB).

Od ostalih točaka dnevnog reda izdvajamo prijedlog povjerenstva za imenovanje ravnatelja Muzeja Grada Iloka, koje je kao jedinu pretendenticu s pravovaljanom natječajnom dokumentacijom, predložilo Maju Novaković, dosadašnju kustosicu muzeja, što je Vijeće jednoglasno prihvatilo. U dnevni red sjednice Gradskog vijeća, na prijedlog HDSSB-a, uvrštena je kao točka dnevnog reda rasprava o alarmantnom stanju iločkog gospodarstva. Iz rasprave se doznalo kako je već oformljeno tijelo koje okuplja gospodarstvenike i koje će, uz pomoć Grada Iloka, nastojati zadržati postojeću razinu zaposlenosti u Iloku. Osim toga, moglo se čuti i o dolasku investitora iz Turske, koji će zakupiti jednu Iteksovu halu, te uz zapošljavanje 50-ak osoba, pokrenuti proizvodnju, što je napokon jedna dobra vijest.

Više o posljednjoj sjednici Gradskog vijeća doznajte u ponedjeljak u Temi dana od 11 sati na valovima Radio Iloka.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

EU: 300 milijardi eura protiv kineskog Puta svile

Jasno je na što cilja opsežni program investicija koji je predstavljen u Bruxellesu. Bit će novca za infrastrukturu širom svijeta, pa i za one zemlje koje već surađuju s Kinezima.

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok