Započela akcija MUP-a "Mir i dobro"

pirotehnikaMinistarstvo unutarnjih poslova već 19. godinu za redom provodi operativnu akciju „Mir i dobro“. Akcija traje do 8. siječnja 2013., a cilj joj je sprječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari te ostalih ubojitih sredstava. 

Ova akcija pokrenuta je još 1993. kako bi božićni i novogodišnji blagdani u našoj zemlji protekli u miru te kako bi se povećala opća sigurnost građana. Naši će građani prigodom obilježavanja božićnih i novogodišnjih blagdana, sukladno tradicionalnim vjerskim i obiteljskim običajima, u velikom broju pohoditi vjerska svetišta i crkve, organizirano slaviti u ugostiteljskim objektima i na gradskim trgovima, te se međusobno posjećivati u obiteljskim domovima. 

Kako bi svaki od ovih događaja protekao u miru i duhu blagdanskog obilježavanja Božića želimo upozoriti građane kako eksplozivna sredstva nisu dio takvog slavlja i kako posljedice uporabe ovakvih sredstava mogu nekoga obilježiti za čitav život.

Za napomenuti je da su tijekom provedbe operativne akcije "Mir i dobro" u 2011./2012. godini na području PU vukovarsko-srijemske evidentirana ukupno četiri prekršaja nezakonite uporabe i neopreznog rukovanja oružjem, kojom prilikom su prijavljene četiri punoljetne osobe, od građana je oduzeto pet komada raznog oružja, 53 komada streljiva raznog kalibra, a svakako dobar podatak je da tijekom prošlogodišnje akcije na području ove PU nije bilo stradalih i povrijeđenih osoba zbog nestručnog rukovanja eksplozivnim sredstvima. 

Pozivaju se svi građani da i ove božićne i novogodišnje blagdane stave naglasak na blagdanski duh i okupljanja u kojima najvažniju ulogu ima obitelj i prijateljska druženja.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Carina za CO2 na granicama EU-a: revolucija ili protekcionizam?

Europska unija žuri s uvođenjem mjera za zaštitu klime i uvodi carinu za ugljični dioksid na uvezenu robu. Je li to početak održivije svjetske trgovine ili čisti protekcionizam?

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok