Proslavljeno Vinkovo 2013.

Ovogodišnje obilježavanje dana svetog Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara održano je tijekom proteklog vikenda u organizaciji Vinskog klastera Srijem, Grada i Turističke zajednice grada Iloka. Naime, na inicijativu samih vinara s područja Grada Iloka po prvi put Vinkovo je organizirano, zbog želje da što više ljudi može doći, umjesto na sam dan sv. Vinka, utorak 22. siječnja, u subotu 19. siječnja, zbog kako su naveli organizatori bolje kvalitete prihvata, organizacije, smanjenja gužvi i drugih opravdanih potreba.

vinkovo1U vinogradima i podrumima na cijelom području srijemskog vinogorja po običaju svake godine središnji dio obreda proslave Vinkova odvija se u vinogradima Iločkih podruma d.d., kao i obilaskom drugih vinara i njihovih pozicija u vinogorju odnosno, njihovih podruma. Tako je bilo i ove godine pa je središnja ceremonija i proslava održana u subotu na Vukovu u vinogradima Iločkih podruma d.d. Blagoslov i posvetu srijemskog vinogorja obavio je fra Ivan Utješinović, zatim je orezivanjem mladice vinove loze simbolično označen početak radova u novoj sezoni u vinogradima.

Tijekom dana gosti, posjetitelji Vinkova i nadalje su mogli gratis obilaziti više vinogradarskih lokacija, dakle vinograde, vinarije i podrume i to vinograde PZ-a Trs prema Radošu, PO Ivan Čobanković kod Božinog brda i Vinariju Herceg uz staru obilaznicu. Vinkovo u Iloku svake godine je izuzetno dobro posjećeno događanje te su i ove godine svi smještajni kapaciteti u Iloku za vikend bili popunjeni, a tražio se i ležaj više. Prema procjeni organizatora, Vinkovo je za vikend posjetilo oko 2 tisuće posjetitelja iz cijele Hrvatske.

vinkovo2Dolaskom noći slavlje je nastavljeno u zajedničkom šatoru svih uključenih iločkih vinara u starogradskoj jezgri uz ogromne količine i sorte iločkih vina po popularnim cijenama i naravno uz pečene kobasice i slaninu. U programu su nastupili TS Ringišpil, KUD J. Benešić, Pjevačka skupina Iločani te gosti Udruga Visoka vinska akademija iz Slavonskog Broda. Vinkovo su vinogradari proslavili i u utorak u svojim vinogradima uz dobru kapljicu i druženje do dugo u noć.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Carina za CO2 na granicama EU-a: revolucija ili protekcionizam?

Europska unija žuri s uvođenjem mjera za zaštitu klime i uvodi carinu za ugljični dioksid na uvezenu robu. Je li to početak održivije svjetske trgovine ili čisti protekcionizam?

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok