Noć muzeja u Iloku

Muzej grada Iloka i ove godine pridružio se mnogobrojnim hrvatskim muzejima, galerijama i kulturnim ustanovama u obilježavanju osme po redu Noći Muzeja.

nocmuzejaU vremenu od 18.00 do 01.00 sat iza ponoći posjetitelji Muzeja grada Iloka mogli su pogledati i dokumentarnu izložbu Zavičajne osobe grada Iloka koja predstavlja Dragutina Dragoša Barbarića. Ovom izložbom Muzej grada Iloka izrazio je zahvalu čovjeku koji je svojim životom i radom ostavio trag postojanja u jednom gradu kojeg je toliko volio-gradu Iloku. Autorica ove izložbe je kustosica, prof. Ružica Černi, a izložba će se moći pogledati do 31. siječnja. Uz ovu izložbu posjetitelji su sinoć mogli razgledati i stalni postav, čija je prezentacija popraćena uz ambijentalnu glazbu i prezentaciju video materijala. U sklopu Noći muzeja održana je također prezentacija djela Edukativno –likovne radionice, na temu izrada Ex librisa Muzeja grada Iloka u grafičkoj tehnici linoreza, voditeljica Maje Novaković i Kristine Hrubik. Isto tako, prikazan je dokumentarni film „Sjećanja gospođe Urbiha“ autora Antuna Smajića. Gosti otvorenja bili su Ogranak Matice hrvatske u Vinkovcima u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Iloku.  Profesorica Vlasta Urbiha govori o svojoj obitelji i životu u Vinkovcima gdje je rođena 1934. godine. Do danas živi u istoj kući, a u burnim vremenima promijenila je 6 adresa jer su ulici u kojoj živi mijenjali imena prema političkoj situaciji. U ovom filmu govori o prilikama u Kraljevini Jugoslaviji, Prvom svjetskom ratu, Nezavisnoj državi Hrvatskoj, progonu Židova, dolasku partizana, Titovoj Jugoslaviji, sve do Domovinskog rata. Posebno je naglašena uloga njenog oca dr. Viktora Urbiha, uglednog vinkovačkog odvjetnika koji je bio gradonačelnik Vinkovaca u dva navrata: prvi put 1939. godine u Kraljevini Jugoslaviji, a drugi put kratko vrijeme 1945. godine u Novoj Jugoslaviji.

Uz spomenute događaje u Noći muzeja koji su u zamišljeni kao druženje s posjetiteljima, iločki muzealci pripremili su te večeri i promotivnu prodaju muzejskih suvenira i publikacija po promotivnim cijenama.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Što znamo o omikronu?

Gdje se već pojavio omikron, što čini varijantu toliko opasnom, kako je mogla nastati i kako se može spriječiti širenje - evo nekoliko odgovora.

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok