Dani Julija Benešića

julije1U suorganizaciji Muzeja grada Iloka, Gradske knjižnice i čitaonice Ilok, Matice hrvatske u Iloku, Dječjeg vrtića Crvenkapica, Osnovne škole Julija Benešića i Srednje škole Ilok te Kulturno umjetničkog društva Julije Benešić održat će se ovogodišnja kulturna manifestacija Dani Julija Benešića kojoj je u središtu 130. obljetnica rođenja Julija Benešića Iločanina, hrvatskog pjesnika, prevoditelja, poloniste, kazališnog djelatnika i leksikografa. Tijekom ovogodišnje manifestacije u programu koji je započeo krajem prošlog tjedna i traje do subote, 02. ožujka uključene su po prvi puta u zajedničkom terminu sve kulturne ustanove u Iloku. Kako je navela ravnateljica MGI Maja Novaković, manifestacija se proteklih godina održavala u okviru obilježavanja Dana grada Iloka, no od ove godine održava se uz obljetnicu Benešićeva rođenja, a kako bi se u zajedničkoj suorganizaciji postigla bolja povezanost, veći efekt te godišnji kontinuitet, Muzej se sa svojim znanstvenim skupom o Juliju Benešiću prilagodio programu ostalih kulturnih ustanova u Iloku.

Povodom 130. obljetnice od rođenja našega zavičajnika Julija Benešića Gradska knjižnica i čitaonica postavila je prigodnu izložbu koja se može pogledati u radno vrijeme knjižnice do sutra. U okviru Dana Julija Benešića Muzej grada Iloka organizirao je tematske edukativno-informativne radionice u Stalnom postavu sa djecom i mladima. Voditeljica ove zanimljive radionice je kustosica MGI prof. Ružica Černi, a radionice je u proteklih pet dana posjetilo oko 190-ero djece i mladih; starija odgojna skupina Olovčice iz Dječjeg vrtića Crvenkapica, učenici od prvog do osmog razreda Osnovne škole Julije Benešić te učenici prvog razreda Gimnazije Srednje škole Ilok.

U okviru manifestacije, Osnovna škola Julija Benešića danas od 09,00 do 16,00 sati održava Dan otvorenih vrata te prezentacije tematskih radionica učenika od prvog do osmog razreda pod nazivom „Dunavsko kraljevstvo vina i starina“.

Isto tako, danas na dan Benešićeva rođenja kod Benešićeve biste u parku održat će se zajedničko polaganje cvijeća OŠ i KUD-a Julije Benešić.

Sutra u subotu u Muzeju grada Iloka bit će upriličeno svečano otvorenje tradicionalnog Znanstvenog skupa 13. Dani Julija Benešića koji se održava u spomen na lik i djelo Julija Benešića. Program započinje u 16,00 sati u Dvorani Nikole Iločkog u Dvorcu Odescalchi uz recital učenika OŠ Julija Benešića i nastup tamburaške sekcije KUD-a Julije Benešić iz Iloka. Od 16,30 sati slijede znanstvena izlaganja te se prvi dio Znanstvenog skupa tradicionalno odnosi na književno-jezične, a drugi dio na povijesno-kulturološke teme. Sve teme Znanstvenog skupa vezane su uz Ilok i naš zavičaj u Srijemu. Znanstveni skup Dani Julija Benešića održavaju se od 2001. godine na kojima je do sada izlagalo 65 sudionika.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Carina za CO2 na granicama EU-a: revolucija ili protekcionizam?

Europska unija žuri s uvođenjem mjera za zaštitu klime i uvodi carinu za ugljični dioksid na uvezenu robu. Je li to početak održivije svjetske trgovine ili čisti protekcionizam?

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok